Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
20. studenoga 2019.
Ispis članka: Orešković: Pozivam na strpljenje i odgovornost! Ova Vlada može dati još puno - Novi List

NoviList.hr

Orešković: Pozivam na strpljenje i odgovornost! Ova Vlada može dati još puno

Tim se još nada

15. lipanj 2016 17:42

Napisao: P. N.

Hrvatska nema vremena. Vjerujem da će MOST i Domoljubna koalicija prevladati razlike i da će se tenzije spustiti. Vjerujem da će ova Vlada nastaviti reforme koje je započela. Ova Vlada može još puno toga napraviti u interesu građana. Dozvolite da ne odgovaram na vaša pitanja, jer na sva pitanja sutra ću odgovarati u Hrvatskom saboru, rekao je Orešković.

foto: Reuters

Nakon Tomislava Karamarka i Bože Petrova, pred novinare je izišao i premijer Tihomir Orešković. Nanizao je događaje koji su njegovoj konferenciji za novinare prethodili, ostavku Tomislava Karamarka i odluku Povjerenstva za sukob interesa, pa nakon toga pozvao sve "dionike u procesu" na strpljanje te apelirao na "maksimalnu odgovornost".

- Hrvatska nema vremena. Vjerujem da će MOST i Domoljubna koalicija prevladati razlike i da će se tenzije spustiti. Vjerujem da će ova Vlada nastaviti reforme koje je započela. Ova Vlada može još puno toga napraviti u interesu građana. Dozvolite da ne odgovaram na vaša pitanja, jer na sva pitanja sutra ću odgovarati u Hrvatskom saboru, rekao je Orešković.

Međutim, vrlo teško će premijer Orešković opstati na svojoj poziciji. Tomislav Karamarko, naime, jasno je rekao da će rasprave o opozivu Oreškoviću sutra u Saboru biti, da nema nikakvog opozivanja opoziva. Za Oreškovićev opoziv, podsjetimo, glasat će i SDP, kao i predstavnici manjina.