Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
22. studenoga 2019.
Ispis članka: Mladen Jozinović smijenjen s mjesta direktora Piškornice - Novi List

NoviList.hr

Mladen Jozinović smijenjen s mjesta direktora Piškornice

Koprivnički slučaj

20. studeni 2017 12:58

Napisao: HINA

Dosadašnji direktor Tvrtke Piškornica d.o.o. i njenih tvrtki kćeri Mladen Jozinović, koji je sam sebi isplatio milijun kuna kao nagradu za poslovanje, smijenjen je u ponedjeljak na izvanrednoj sjednici Skupštine društva Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske, a na njegovo je mjesto imenovan Mladen Ružman

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

KOPRIVNICA Dosadašnji direktor Tvrtke Piškornica d.o.o. i njenih tvrtki kćeri Mladen Jozinović, koji je sam sebi isplatio milijun kuna kao nagradu za poslovanje, smijenjen je u ponedjeljak na izvanrednoj sjednici Skupštine društva Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske, a na njegovo je mjesto imenovan Mladen Ružman.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon izvanredne sjednice Skupštine, kojoj su nazočili predstavnici vlasnika, odnosno župani Darko Koren, Radimir Čačić, Matija Posavec i Željko Kolar, te načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović, rečeno je kako je jednoglasno donesena odluka o opozivu Jozinovića, te je naloženo Nadzornom odboru da regulira njegov radno-pravni status.

Koren, koji je i predsjednik Skupštine Društva, istaknuo je da Skupština smatra protupravnom isplatu milijunskog bonusa, koji si je priskrbio Jozinović, stoga traže da vrati novac.

Rečeno je da će daljnji koraci Skupštine i Nadzornog odbora biti poduzimani sukladno nalazima revizije koja je u tijeku. U skoroj budućnosti tvrtke kćeri Piškornica d.o.o. bit će ustrojene tako da će i same dobiti skupštinu, a do tada će njima upravljati novi direktor Ružman.

Ružman je dosad bio zaposlenik HEP-a, po struci diplomirani kriminalist donedavno je u HEP-u obnašao dužnost izvršnog direktora za korporativnu sigurnost.