Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
19. siječnja 2020.
Ispis članka: Jandroković: ''Vlada će ostati upamćena po procesu decentralizacije i fiskalnoj decentralizaciji'' - Novi List

NoviList.hr

Jandroković: ''Vlada će ostati upamćena po procesu decentralizacije i fiskalnoj decentralizaciji''

Predsjednik Sabora

19. veljača 2019 22:40

Napisao: HINA

»Stranka, kao i uvijek kada je izborno vrijeme, zahuktava se energija u članicama i članovima HDZ-a, ona je vidljivija nego u vrijeme kada nema izbora. Mi ćemo se dobro pripremiti. Osnivat će se stožeri na razinama županija, gradova i općina i uvjeren sam da će HDZ biti uvjerljiv pobjednik europskih izbora«, rekao je Jandroković

Jandroković: ''Vlada će ostati upamćena po procesu decentralizacije i fiskalnoj decentralizaciji''

Predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ Gordan Jandroković rekao je u utorak u Križevcima uoči 29. obljetnice osnutka HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji da se ta stranka priprema za europske izbore na kojima će, procijenio je, biti uvjeljivi pobjednik.

»Stranka, kao i uvijek kada je izborno vrijeme, zahuktava se energija u članicama i članovima HDZ-a, ona je vidljivija nego u vrijeme kada nema izbora. Mi ćemo se dobro pripremiti. Osnivat će se stožeri na razinama županija, gradova i općina i uvjeren sam da će HDZ biti uvjerljiv pobjednik europskih izbora«, rekao je Jandroković.
Istaknuo je da će »ova Vlada ostati upamćena po procesu decentralizacije i fiskalnoj decentralizaciji« te da je za jedinice lokalne samouprave izdvojeno 2,1 milijardu kuna više nego što je to bilo prijašnjih godina. Najavio je i nastavak takve politike .

»Vodit ćemo računa i o onim velikim kapitalnim projektima, o brzoj cesti do Koprivnice koja se već dugo gradi, a po informacijama koje sam dobio, ona se gradi i bit će u dogledno vrijeme napravljena. Željeznička pruga koja je jako važna za prometnu povezanost ovoga kraja s ostatkom Hrvatske i s Mađarskom isto tako se gradi dobrom dinamikom, tako da imamo razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju gospodarska situacija i infrastrukturni projekti«, rekao je Jandroković večeras u Križevcima, gdje je bio na obilježavanju 29. obljetnice HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.