Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. listopada 2019.
Ispis članka: Imamo li nove SDP-ovce koji će pobjeći Bandiću? Pojavili se favoriti. "Gadljivo do bola" - Novi List

NoviList.hr

Imamo li nove SDP-ovce koji će pobjeći Bandiću? Pojavili se favoriti. "Gadljivo do bola"

Rasulo

16. prosinac 2018 13:00

Napisao: Dražen Ciglenečki

Nikome nije jasno kako to da su na izbornoj listi imali toliko kandidata kojima je u konačnici svejedno kojoj političkoj opciji pripadaju

Foto Darko Jelinek/Davor Kovačević/Tihana Tomičić

ZAGREB SDP-ovci kao da su, nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja rušenja Bernardića, potonuli u depresiju i pomirili se s tim da se tu više ništa ne može učiniti. Ovu je depresiju još pojačao odlazak njihove zastupnice Ana Komparić Devčić u redove parlamentarne većine, konkretno u Klub koji je formirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Kako je to moguće, tko je sljedeći, najčešća su pitanja koja su si jučer postavljali SDP-ovi dužnosnici.

Svi zgroženi

Svi su oni zgroženi činjenicom da je Ana Komparić Devčić već peta SDP-ova zastupnica koja je napustila stranku kako bi podržavala Vladu Andreja Plenkovića.

Ali, nikome nije jasno kako to da su na izbornoj listi imali toliko kandidata kojima je u konačnici svejedno kojoj političkoj opciji pripadaju.

– U svim hrvatskim strankama prevladavaju takvi ljudi, tješio se jučer visokopozicionirani SDP-ovac.

A tko je SDP-ovac u Saboru koji će idući otići Bandiću i pojačati parlamentarnu većinu? Posljednjih se tjedana, uglavnom zbog bliskosti sa Zdravkom Ronkom, koji je već kod Bandića, sumnja na Martu Luc Polanc.

Bježi i Lalovac?

Međutim, ona to odlučno demantira.

– To ne dolazi u obzir. Ostajem u SDP-u, pa makar bila među onima koji će na kraju ugasiti svjetlo u stranci, rekla nam je jučer Marta Luc Polanc.

Kao jedan od kandidata za Bandića spominje se i Boris Lalovac, a Bauk je novinarima rekao da nema potrebu komentirati te glasine.

Željko Jovanović, sugrađanin Ane Komparić Devčić, je, pak, prosipao žuč.

Srami se kolega

– Svi ovi koji odlaze iz SDP-a, da su imalo iskreni i da je njima socijaldemokracija ideal, osnovali bi neki klub koji bi mogli nazvati Istinski socijaldemokrati, a ne odlaziti USKOK-ovim optuženicima i desničarima koji su uklonili Trg maršala Tita i koji spašavaju Plenkovićevu Vladu.

Za mene je to do bola gadljivo i sramim se svojih kolega koji to rade.

Sve te priče da ne mogu raditi u SDP-u puki su alibi za potpuno nemoralne poteze, ocijenio je Jovanović.