Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
26. siječnja 2020.
Ispis članka: HNS: Ne bude li 4-postotnog povećanja plaća u školstvu nećemo glasati za proračun i napuštamo Vladu - Novi List

NoviList.hr

HNS: Ne bude li 4-postotnog povećanja plaća u školstvu nećemo glasati za proračun i napuštamo Vladu

Sastanak stranačkog vodstva

9. listopad 2019 19:30

Napisao: Jagoda Marić

Vrdoljak je odgovorio da nakon odbijanja podrške proračuna njihov ostanak u Vladi ne bi imao nikakvog smisla i da sasvim sigurno neće izvoditi takve manevre nego će otići iz Vlade.

Otkrio je Ivan Vrdoljak i to da je o svemu izvijestio premijera Plenkovića i danas, ali da to sasvim sugurno ne bi trebala biti nikakva novost / Snimio Darko JELINEK

HNS neće glasati za proračun za sljedeću godinu i napustit će vladajuću koaliciju ako u proračunu za 2020. ne bude predviđeno povećanje dodataka za učitelje i profesore od 4 posto. 

Objavio je to predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nakon popodnevnog sastanka stranačkog vodstva. 

Na pitanje znači li to da HNS neće samo odbiti glasati za proračun i čekati da premijer skupi dovoljan broj ruku kako bi on bio usvojen te ostati u Vladi, Vrdoljak je odgovorio da nakon odbijanja podrške proračuna njihov ostanak u Vladi ne bi imao nikakvog smisla i da sasvim sigurno neće izvoditi takve manevre nego će otići iz Vlade.

 

Otkrio je Vrdoljak i to da je o svemu izvijestio premijera Plenkovića i danas, ali da to sasvim sugurno ne bi trebala biti nikakva novost, jer o tome se s premijerom već dugo razgovara i HNS je u Vladu i ušao radi provođenja obrazovne reforme, čiji je dio povećanje plaća.