Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4n
Sutra: 15° 15° 4n
15. listopada 2019.
Ispis članka: Bačić tvrdi da neće biti politički tajnik HDZ-a: 'Nema potreba da ja budem još i to' - Novi List

NoviList.hr

Bačić tvrdi da neće biti politički tajnik HDZ-a: 'Nema potreba da ja budem još i to'

Šef kluba zastupnika

10. srpanj 2019 10:32

Napisao: HINA

Upitan treba li se sazvati sjednica Sabora ukoliko rekonstrukcija Vlade ne bude gotova do ovoga petka, Bačić je ustvrdio kako je u tom slučaju opravdano sazvati izvanrednu sjednicu Sabora

Bačić tvrdi da neće biti politički tajnik HDZ-a: 'Nema potreba da ja budem još i to'

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u srijedu da nema potrebe da uz sve dužnosti koje obnaša, bude i politički tajnik HDZ-a, a poručio je i kako o mogućem smanjenju broja ministarstava treba čekati očitovanje premijera Andreja Plenkovića.

Na novinarsko pitanje vidi li se na funkciji političkog tajnika HDZ-a, koju je do sada obnašao bivši ministar uprave Lovro Kuščević, Bačić je kazao da za to nema potrebe.

"HDZ je velika stranka, ima veliki broj kvalitetnih dužnosnika i ne vidim razloga da se u jednoj osobi gomila niz funkcija", izjavio je Bačić uoči sastanka užeg kabineta Vlade. Dodao je da uz dužnosti predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a, predsjednika Županijske organizacije Dubrovačko-neretvanske županije, nema potrebe da obavlja još jednu.

Upitan treba li se sazvati sjednica Sabora ukoliko rekonstrukcija Vlade ne bude gotova do ovoga petka, Bačić je ustvrdio kako je u tom slučaju opravdano sazvati izvanrednu sjednicu Sabora.

Naglasio je i kako se o mogućem smanjenju broja ministarstava treba čekati očitovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kao i da se na jučerašnjem koalicijskom sastanku razgovaralo o rekonstrukciji Vlade.