Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
14. prosinca 2019.
Ispis članka: PREVARANTI RADE PREKOVREMENO 'Gospođa iz katastra' pokrala 99-godišnjaka - Novi List

NoviList.hr

PREVARANTI RADE PREKOVREMENO 'Gospođa iz katastra' pokrala 99-godišnjaka

Krađa u Smiljanu

10. lipanj 2019 10:12

Napisao: Marin Smolčić

Mlađa žena predstavila se kao djelatnica katastra i starcu ponudila uslugu „pravilnog knjiženja“ njegove zemlje. Od starca je potom  zatražila na uvid odrezak od zadnje mirovine i nakon što je izvadio iz novčanika odrezak i pokazao joj ga,  „gospođa iz katastra“ je zgrabila novčanik u kojem je ugledala nekoliko tisuća kuna, istrčala iz kuće i pobjegla automobilom

Snimio Sergej DRECHSLER

GOSPIĆ Prevaranti rade i prekovremeno! Ovo bi bio sukus događaja koji se zbio protekloga vikenda u Smiljanu pored Gospića. U subotu oko 12.30 sati nepoznata ženska osoba je od 99-godišnjaka ukrala novac.

 

Dogodilo se to kada se mlađa žena u dobi od 30 godina  predstavila kao djelatnica katastra i starcu ponudila uslugu „pravilnog knjiženja“ njegove zemlje. Kako je pri tome rekla  „zemlja u njegovom vlasništvu nije dobro uknjižena i da će morati platili tisuću kuna da se zemlja pravilno uknjiži“.

 

Od starca je potom  zatražila na uvid odrezak od zadnje mirovine i nakon što je izvadio iz novčanika odrezak i pokazao joj ga,  „gospođa iz katastra“ je zgrabila novčanik u kojem je ugledala nekoliko tisuća kuna, istrčala iz kuće i pobjegla automobilom.

Završni dio ovoga lopovluka dogodio se u svega nekoliko sekundi. Dok se starac ustao iz stolice, iz njegova dvorišta i vidokruga nestao je automobil s „gospođom iz katastra“ i djedovim novcem.