Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Ispis članka: PANIKA NA GROBNIKU Pogledajte kako se autobus pun školaraca pretvorio u buktinju: ''Djeca su spašavala živu glavu'' - Novi List

NoviList.hr

PANIKA NA GROBNIKU Pogledajte kako se autobus pun školaraca pretvorio u buktinju: ''Djeca su spašavala živu glavu''

Drama

13. lipanj 2019 21:09

Napisao: P. N.

Foto Stanislav Juretić

Autobus koji je prevozio djecu nogometnog kluba Zmaj iz Makarske na turnir u Labin, zapalio se danas popodne na cesti kod naplatnih kućica autoceste Rijeka - Zagreb na Kikovici. Iako je požar ubrzo ugašen i nitko nije ozlijeđen, djeca su se jako preplašila.

- Nazvao me sin (10) i rekao da im se zapalio autobus. Bio je prestrašen i plakao je. Sva su djeca bila uplašena, doslovno su spašavala živu glavu - rekao je otac jednog dječaka iz izgorjelog autobusa za Dnevnik.hr.

Dodao je da su djeca u tom trenutku bila na obližnjoj naplatnoj kućici i čekali povratak kući. Otac je ispričao da su mali nogometaši bili u panici, no treneri su odmah pribrano reagirali i zbrinuli djecu što ih je smirilo. Također, odmah su o svemu obavijestili roditelje.

Autobus je u potpunosti izgorio, iako su na mjesto događaja stigli i vatrogasci. Požar s autobusa proširio se na obližnju šumu, a vatru je gasilo 20-ak vatrogasaca.

- Malo je veća drama nego što smo isprva mislili, tako da na teren šaljemo još vatrogasaca - rekao je za Dnevnik.hr vatrogasac iz Rijeke.

Pogledajte fotografije koje je snimio naš čitatelj, a koje pokazuju kako je izgledalo kada se autobus koji je prevozio male nogometaše nasred autoceste pretvorio u buktinju.

a_IGP9028_c_bc_m
Autobus u plamenu na Grobniku / Foto Stanislav Juretić