Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Ispis članka: OSTAVLJEN DA KRVARI NA CESTI Dječak kojeg je sinoć pokosio okrutni vozač operiran: ''Nadamo se najboljem, ali...'' - Novi List

NoviList.hr

OSTAVLJEN DA KRVARI NA CESTI Dječak kojeg je sinoć pokosio okrutni vozač operiran: ''Nadamo se najboljem, ali...''

Stanje stabilno

13. lipanj 2019 19:07

Napisao: HINA

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Devetogodišnji dječak, koji je teško ozlijeđen u srijedu u naletu automobila te je zbog težine ozljeda rano ujutro prebačen iz koprivničke bolnice u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti, u poslijepodnevnim satima podvrgnut je neurokirurškoj operaciji, nakon koje mu je stanje stabilno ali je i dalje životno ugrožen, doznaje se od ravnatelja Klinike Gorana Roića. 

"Idući sati i dani pokazat će daljnji tijek bolesti. Nadamo se najboljem, ali preuranjeno je za definitivne prognoze u ovom trenutku", izjavio je Roić za Hinu.

Naveo je kako je operativni zahvat protekao dobro ali je bio vrlo zahtjevan i dugotrajan s obzirom na vrstu i težinu ozlijede te je trajao pet sati. Zaustavljeno je krvarenje u mozgu i uklonjen hematom a time i pritisak na moždane strukture te se dječak nalazi na respiratoru na mehaničkoj ventilaciji.

Na teško ozlijeđenog dječaka i njegovog prijatelja, koji u nesreći nije ozlijeđen, naletio je u srijedu uvečer u mjestu Goričko kod Koprivnice 77-godišnji muškarac, koji je zatim pobjegao ali ga je policija pronašla i uhitila.