Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4n
Sutra: 7° 7° 4n
18. siječnja 2020.
Ispis članka: 'Meni to izgleda kao organizirani kriminal': Pričali smo s dostavljačem kojem su lopovi ukrali pizze - Novi List

NoviList.hr

'Meni to izgleda kao organizirani kriminal': Pričali smo s dostavljačem kojem su lopovi ukrali pizze

Neobičan prepad u Rijeci

26. siječanj 2019 14:44

Napisao: Romana Crgol

Sretan sam što nisam pretrpio teže ozlijede, još uvijek sam malo pod šokom i u strahu. Danas mi ne bi bilo ugodno dostavljati po mraku te sam zadovoljan što odrađujem dnevnu smjenu

Foto Sergej Drechsler

Policija traga za dvojicom nepoznatih počinitelja koji su u kasnim večernjim satima u četvrtak napali dostavljača pizze »Pizza expressa« i ukrali tri pizze koje je nosio sa sobom čime su počinili drsku krađu.

– Meni se sve to činilo gotovo kao organizirani kriminal. Naime, otišao sam na adresu koja je bila navedena kao dostavna, u Ulicu Rikarda Benčića, te nazvao broj s kojeg je pizza naručena. Javila mi se žena te rekla kako ona nije naručila nikakve pizze«, rekao nam je napadnuti dostavljač. Navodi kako je potom otišao do dostavnog skutera kako bi s dostavnom službom provjerio radi li se doista o tom broju telefona.

– Kolegica je potvrdila da se radi o tom broju te sam ga probao ponovno kontaktirati. Tada mi se javio muškarac i rekao da oni ipak jesu naručili te pizze. Okrenuo sam se leđima kako bih izvadio pizze iz dostavne kutije, a onda me netko snažno gurnuo i pao sam niz stepenice.

Dok se nesretni dostavljač ustajao, počinitelji su već pobjegli u smjeru Ulice Giuseppea Duella.

– Sretan sam što nisam pretrpio teže ozlijede, još uvijek sam malo pod šokom i u strahu. Danas mi ne bi bilo ugodno dostavljati po mraku te sam zadovoljan što odrađujem dnevnu smjenu.

Po nemilom događaju dostavljač se vratio u »Pizza express« te odmah potom podnio prijavu policiji. Saznajemo također i da ovo nije prvi put da se prepad na dostavljače pizze dogodio u Ulici Rikarda Benčića, naime, već se nekoliko mjeseci ranije isto dogodilo i dostavljaču pizzerije s Trsata.

Picajol u »Pizza expressu« naglasio je kako se ovakve stvari događaju češće nego što možemo zamisliti. »Ljudi naruče pizzu, preuzmu ju od dostavljača te potom grubo zalupe vratima kako ne bi morali platiti,« a dodaje još i kako se dostavljačima zbog straha od neželjenih posljedica do kojih može doći ne da ulaziti u konflikte s ljudima koji dostavu ne žele platiti.

Napadači su na kraju otuđili tri »jumbo« pizze čime su spomenutoj pizzeriji prouzrokovali materijalnu štetu u iznosu od 187 kuna što je svakako manji prijestup u odnosu na psihičku traumu koju su prouzročili 25-godišnjem dostavljaču, grubim fizičkim napadom.

Opasni i vozači 

Uz opasnosti koje donosi kontakt s ljudima, prilikom preuzimanja, a potom i plaćanja dostavljenih artikala, upozorili su nas još i na sve češći problem neopreznih vozača u prometu koji često obore dostavljače koji svoj posao najčešće obavljaju upravo na skuteru. Tako je naš sugovornik nedavno bio na bolovanju od skoro mjesec dana jer ga je prilikom dostave oborilo osobno vozilo te neko vrijeme nije mogao niti hodati.