Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
29. veljače 2020.
Ispis članka: Maša je strah i trepet krijumčara droge: Pogledajte gdje je nanjušila više od dva kilograma heroina - Novi List

NoviList.hr

Maša je strah i trepet krijumčara droge: Pogledajte gdje je nanjušila više od dva kilograma heroina

Uspješan policijski pas

2. studeni 2019 13:59

Napisao: HINA

Muškarci su bili u jednom od smještajnih objekta, a njihovo je vozilo bilo parkirano na parkiralištu, pa su policijski službenici odlučili potvrditi svoju sumnju pri čemu im je u otkrivanju droge pomogao službeni policijski pas Maša Issy Top, koja je odmah markirala mjesto gdje je bila droga.

snimio Duško Marušić / PIXSELL

ZAGREB - Policija je zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama uhitila 39-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije i 62-godišnjeg državljanina Srbije u čijem je automobilu, uz pomoć policijskog psa Maše, pronašla 2199 grama heroina. Dvojac je predan pritvorskom nadzorniku i protiv njih je podignuta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zagrebački policajci i policajci Ravnateljstva policije - koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija, 30. listopada, su prilikom nadzora smještajnih objekata i kontrole prijave boravka stranaca u Republici Hrvatskoj u kontaktu s dvojicom muškaraca posumnjali u njihovu moguću povezanost s opojnim drogama.

Muškarci su bili u jednom od smještajnih objekta, a njihovo je vozilo bilo parkirano na parkiralištu, pa su policijski službenici odlučili potvrditi svoju sumnju pri čemu im je u otkrivanju droge pomogao službeni policijski pas Maša Issy Top, koja je odmah markirala mjesto gdje je bila droga.

Idućeg dana, temeljem sumnje policijskih službenika i Mašine detekcije, osobno vozilo marke Citroen srpskih nacionalnih oznaka prevezeno je u radionicu zagrebačke policije gdje je po nalogu suda pretraženo te su i u prerađenom djelu ispušnog lonca, auspuha, pronađena ukupno četiri paketa ukupne težine 2199 grama heroina.

Zagrebačka policija lani je zaplijenila 904,59 grama heroina, a u prvih devet mjeseci ove godine 390,40 grama. Sada je pak zaplijenjeno 2199 grama heroina i u tom kriminalističkom istraživanju policijski pas Maša bila je od velike pomoći policajcima. Maša se iskazala i u detektiranju marihuane u veljači ove godine kad je pronašla više od četiri kilograma marihuane.

Na području Istarske Policijske uprave je, prije nepuna dva tjedna, sudjelovala u detektiranju osam kilograma marihuane na autocesti A1.