Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
23. siječnja 2020.
Ispis članka: Roko Blažević snimio spot za pjesmu za Eurosong: "Sigurno ćemo izazvati reakcije" - Novi List

NoviList.hr

Roko Blažević snimio spot za pjesmu za Eurosong: "Sigurno ćemo izazvati reakcije"

Ima li krila?

2. travanj 2019 20:13

Napisao: Portal Novilist.hr

Spot je snimljen prošlog vikenda u zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija. 

Foto HRT

Hrvatska će se ove godine na 64. Eurosongu predstaviti pjesmom "The Dream" koju će izvesti mladi pjevač Roko Blažević (19). Prema vijestima s HRT-a, Roko je prošlog vikenda snimio i spot za pobjednicu ovogodišnje Dore. Roko će nastupati deseti po redu, tijekom druge polufinalne večeri 16. svibnja. 

HRT spot opisuje da je smještanjem radnje spota u glavni grad zemlje domaćina tim dokazao da "pomno osmišljenom strategijom korača prema grandioznoj pozornici najvećeg svjetskoga glazbenog natjecanja". U prijevodu, radnja spota je smještena u gradu Jeruzalemu. 

"Spot smo snimali desetak sati, gotovo čitavu noć, no cijela ekipa bila je toliko puna entuzijazma i vjere u ovu pjesmu i spot da smo istinski uživali i jedva čekam da hrvatska, ali i europska publika premijerno vidi spot koji će već po ovoj genijalnoj scenografiji biti jedinstven.

Ne želim puno otkrivati o radnji spota, no sigurno ćemo izazvati reakcije, a to je i cilj - ovo je takav festival, natjecanje na kojem želim pronijeti poruku pjesme, nisam tu samo da lijepo otpjevam, već da kroz svoju glazbu pronosim i poruku u koju vjerujem i za koju želim da dopre do srca milijunske publike!

Siguran sam da ovakvom pozitivnom energijom i umjetničkim vjetrom u leđa možemo izboriti ulazak u veliko finale Eurosonga, a tada je sve moguće!" izjavio je mladi pjevač Roko, a prenosi HRT

Redatelj spota Dario Lepoglavec već je snimio svoj eurovizijski prvijenac, za verziju pjesme "My Friend"  Jacquesa Houdeka.

"Ovo će mi biti drugi spot za Eurosong i to me ispunjava posebnom radošću kada sa svojim timom mogu upregnuti umjetničke vijuge i kreirati videouradak koji će predstavljati našu Hrvatsku na jednom takvom ogromnom glazbenom natjecanju!", prenosi izjavu Lepoglaveca HRT.

Od šefice hrvatske Delegacije Elizabeth Homsi doznajemo i kada će premijera spota.

  "Roka aktivno pratimo na HRT-ovim društvenim mrežama, pa tako s ponosom mogu reći da smo u ovom trenutku objavili ekskluzivnu snimku sa snimanja spota. Gledatelji HRT-a prve kadrove sa snimanja mogu pogledati već sutra (3. travnja) u reportaži o Roku u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska". Uskoro ćemo obznaniti i termin premijere spota, koji će se osim u programu HRT-a zavrtjeti i na službenom YouTube kanalu Eurovizije 2019.", prenosi HRT.