Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
15. prosinca 2019.
Ispis članka: Leica format: U Zajcu će se komunicirati s Riječanima predstavom po romanu Daše Drndić - Novi List

NoviList.hr

Leica format: U Zajcu će se komunicirati s Riječanima predstavom po romanu Daše Drndić

Razgovor s autorskim timom

24. travanj 2019 20:47

Napisao: Kim Cuculić

Odnos Rijeke i Daše Drndić bio je višeslojan i kompleksan, s onoliko lica koliko u sebi nosi i sama Rijeka. Ipak, od svih gradova na svijetu, ona je odabrala upravo ovaj

Foto Marko Gracin

RIJEKA - U antikvarijatu Ex libris održan je razgovor s autorskim timom predstave "Leica format", koju će HNK Ivana pl. Zajca premijerno izvesti 17. svibnja. Komunikacija s Rijekom i njezinim stanovnicima koju će uspostaviti predstava, nastala prema istoimenom romanu književnice Daše Drndić, započela je ovim susretom, u prostoru kojega je autorica doživljavala drugim domom.

Razgovaralo se o problemima koje je tekst romana otvorio autoru adaptacije Goranu Ferčecu te redateljici Franki Perković.

Odnos Rijeke i Daše Drndić bio je višeslojan i kompleksan, s onoliko lica koliko u sebi nosi i sama Rijeka. Ipak, od svih gradova na svijetu, ona je odabrala upravo ovaj.

U predstavi igraju Edi Ćelić, Anastazija Balaž, Dean Krivačić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Nikola Nedić, Tanja Smoje, Biljana Torić, Jelena Lopatić, Denis Brižić, Giuseppe Nicodemo i Ivna Bruck te studenti glume na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

20190424_192214

20190424_191906