Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
22. siječnja 2020.
Ispis članka: Dva ljepotana: Stigli lipicanci za budući Centar za terapijsko jahanje u Senju - Novi List

NoviList.hr

Dva ljepotana: Stigli lipicanci za budući Centar za terapijsko jahanje u Senju

Prekrasne životinje

13. kolovoz 2019 13:18

Napisao: Dorotea Prpić

Foto: D. PRPIĆ

SENJ - Konjički klub »Ana« iz Senja odnedavno u svom vlasništvu ima dva ljepotana, konja i kobilu lipicanca iz Državne ergele Đakovo. Plaćeni su oko 74 tisuće kuna, a njihova nabava je dio projekta izgradnje Centra za terapijsko jahanje koji niče na istočnom ulazu u Senj, a započet je krajem travnja ove godine.

Centar će se nalaziti iza pomoćnog nogometnog igrališta na zemljištu od oko 650 četvornih metara u vlasništvu Hrvatskih voda koje su ga za ove namjene dale u petogodišnju koncesiju s mogućnošću produženja ugovora. Radovi na izgradnji Centra trajat će do početka rujna, a obuhvaćaju izgradnju staje za konje, društvenih prostorija, sanitarnog čvora te postavljanje infracrvene barijere i video nadzora. Centar za terapijsko jahanje bit će namijenjen i prilagođen djeci s teškoćama u razvoju, u svrhu rehabilitacije i poboljšanja njihove kvalitete življenja, no moći će ga koristiti i drugi zainteresirani u rekreacijske svrhe.

Konji su za sada smješteni u privremenu staju postavljenu na području budućeg Centra, saznajemo od predsjednika Konjičkog kluba Ana koji i vodi cjelokupnu investiciju vrijednu oko 220 tisuća kuna, a bespovratnim sredstvima ju financira Razvojna agencija Tika iz Turske.