Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 2n
Sutra: 7° 7° 2n
29. siječnja 2020.
Ispis članka: Šuica na ispitivanju u Bruxellesu dobila zeleno svjetlo. Njena imovina interesirala je samo jednog zastupnika - Novi List

NoviList.hr

Šuica na ispitivanju u Bruxellesu dobila zeleno svjetlo. Njena imovina interesirala je samo jednog zastupnika

Prošla ispitivanje

4. listopad 2019 01:01

Napisao: Zlatko Crnčec

"Čestitam na potvrdi u Odboru za ustavna pitanja Europskog parlamenta za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju. Veliki uspjeh za Hrvatsku!", poručio je Plenković

Reuters

Hrvatska kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije dobila je podršku i potrebnu većinu koordinatora Odbora za ustavna pitanja Europskog parlamenta i time preskočila prvu prepreku za imenovanje na tu funkciju.

Sljedeća i posljednja bit će 23. listopada kada će Europski parlament na plenarnoj sjednici glasovati o kompletnom sastavu Europske komisije, ali to će biti samo formalnost. Za Šuicu su glasovali koordinatori parlamentarnih grupacija Europske pučke stranke, socijaldemokrata, liberala i konzervativaca.

Protiv su bili koordinatori zelenih, te krajnje ljevice i desnice.

Šuica je danas prošla trodnevno saslušanje na zajedničkoj sjednici gore spomenutog i još nekoliko odbora Europskog parlamenta. Samo je jedan od 25 eurozastupnika postavio pitanje vezano za njenu imovinu.

Bio je to poznati njemački satiričar i predsjednik antisistemdske stranke koja se tako i zove - "Stranka Martin Sonneborn.

Šuica mu je odgovorila da je nasjeo na neistinite članke u hrvatskim medijima, te naglasila da su sve imovinske kartice koje je u životu ispunjavala - kada je bila gradonačelnica, saborska zastupnica i članica Europskog parlamenta - bile transparentne i u skladu s pravilima.

Naglasila je da je njen suprug bio kapetan duge plovidbe i da je imao cijeli život veliku plaću.

Premijer Andrej Plenković već je čestitao Šuici na uspjehu.

"Čestitam na potvrdi u Odboru za ustavna pitanja Europskog parlamenta za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju. Veliki uspjeh za Hrvatsku!", poručio je Plenković preko twittera.