Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Bernardić: 'Ljubav Pupovca i Plenkovića velika i neobjašnjiva' - Novi List

NoviList.hr

Bernardić: 'Ljubav Pupovca i Plenkovića velika i neobjašnjiva'

Šef SDP-a govorio za HRT

11. rujan 2019 21:53

Napisao: HINA

»Uvijek kada se odlučivalo o ostanku na vlasti, Pupovac je izabrao ostanak na vlasti, a ne biti uz interes Srba. Ne znam zašto on podržava jednu takvu vladajuću većinu i Vladu koja je stvorila atmosferu mržnje, netolerancije, ako hoćete koja dopušta i fašizaciju društva«, ustvrdio je Bernardić

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

ZAGREB Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u srijedu za HRT kako mu nije jasno zašto predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac podržava vladajuću većinu i Vladu te je ustvrdio da je ljubav između njega i premijera očito velika i neobjašnjiva te da tu vlada osobni interes.

»Uvijek kada se odlučivalo o ostanku na vlasti, Pupovac je izabrao ostanak na vlasti, a ne biti uz interes Srba. Ne znam zašto on podržava jednu takvu vladajuću većinu i Vladu koja je stvorila atmosferu mržnje, netolerancije, ako hoćete koja dopušta i fašizaciju društva«, ustvrdio je Bernardić.

Očito je, nastavio je, »ta veza, odnosno ljubav između Andreja Plenkovića i Pupovca velika i neobjašnjiva, vlada osobni interes«.

Bernardić je u Dnevniku HRT-a rekao kako smatra da će SDSS ostati u koaliciji, unatoč izjavama čelnika da još nisu odlučili odlaze li iz koalicije.

Komentirajući napade na pripadnike srpske nacionalne manjine u Kninu, Bernardić je ocijenio da je to posljedica loše klime u društvu.

»Vlada relativizira i dopušta uporabu ustaškog pozdrava »Za dom spremni«, zatvara oči pred nasiljem, miče iz lektire »Dnevnik Anne Frank«, svjedočanstvo holokausta. Tako se stvara loša klima koja potiče i ohrabruje nasilnike«, rekao je.

Čelnik SDP-a rekao je i da je, što vrijeme duže prolazi, sve sigurniji da će Zoran Milanović postati predsjednik države. »Treba nam predsjednik s karakterom koji će vratiti dostojanstvo i integritet funkciji predsjednika. Uvjeren sam da će Milanović to napraviti. Bez obzira tko će mu bit protivnik u drugom krugu, uvjeren sam da će on biti pobjednik«, kazao je Bernardić.

Vezano za skori početak zasjedanja Sabora rekao je da je SDP pripremio čitav niz zakonskih prijedloga i inicijativa te će, kaže, uskoro u proceduru poslati plan za povećanje plaća i mirovina jer žele osigurati da povećanjem osobnog odbitka s 3.800 na 5.000 kuna plaće za više od 700.000 zaposlenih u Hrvatskoj narastu odmah, između 330 i 500 kuna.