Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Ovo je Riječanin osumnjičen za pucnjavu u Viškovu, terete ga za pokušaj ubojstva - Novi List

NoviList.hr

Ovo je Riječanin osumnjičen za pucnjavu u Viškovu, terete ga za pokušaj ubojstva

Sukob vatrenim oružjem

10. lipanj 2019 16:14

Napisao: Slavica Kleva

G. B. (40) se u noći sa subote na nedjelju fizički sukobio s 30-godišnjakom, a sukob je kulminirao potezanjem pištolja. Ozlijeđeni muškarac u kritičnom je stanju hitno prevezen u KBC Rijeka

Foto Ivica Tomić

RIJEKA Riječanin G. B. (40) koji se sumnjiči da je u noći 9. lipnja ispred ugostiteljskog objekta u Viškovu vatrenim oružjem ozlijedio 30-godišnjaka danas je priveden kod sutkinje istage. Ona će kasnije popodne odlučiti o tome hoće li osumnjičenome biti određen istražni zatvor.

Prije toga ispitan je na Županijskom državnom odvjetništvu, u pratnji odvjetnika Milenka Škrleca i Saše Jelušića. Budući da se vrlo kratko zadržao kod tužitelja postoji mogućnost da se branio šutnjom.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

On se u noći sa subote na nedjelju fizički sukobio s 30-godišnjakom, a sukob je kulminirao potezanjem pištolja. Ozlijeđeni muškarac u kritičnom je stanju hitno prevezen u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći.

CK1006TI

Samo sat vremena nakon vatrenog okršaja na ulici, u policiju je priveden osumnjičeni G. B.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja pronađeno je spomenuto vatreno oružje, odnosno pištolj koji je osumnjičeni 40-godišnjak nezakonito posjedovao te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku, priopćila je ranije Policijska uprava primorsko-goranska.

CK1006TI1

CK1006TI2

CK1006TI3