Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4n
Sutra: 12° 12° 4n
15. prosinca 2019.
Ispis članka: Nereda kojih su se svi bojali nije bilo: Prije i poslije utakmice privedeno 85 osoba, više je Mađara - Novi List

NoviList.hr

Nereda kojih su se svi bojali nije bilo: Prije i poslije utakmice privedeno 85 osoba, više je Mađara

Mirna utakmica

11. listopad 2019 07:57

Napisao: HINA

Foto Roni Brmalj

Zbog prekršaja iz zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja protiv javnog reda, u Splitu je tijekom jučerašnjeg dana uhićeno ukupno 85 osoba – 36 hrvatskih državljana i 49 stranaca, izvijestila je u petak splitska policija.

Tijekom i nakon održavanja nogometne utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu nisu zabilježeni neredi, a pregledom stadiona pronađeno je osam komada različitih pirotehničkih sredstava.

»Na području grada, kao i na stadionu za vrijeme javnog okupljanja, nisu zabilježeni značajniji sigurnosno negativni događaji, oštećenja imovine, kao ni ozljeđivanja osoba«, ističu u policiji. Napominju također i da su tijekom cijelog dana poduzimali mjere prevencije te intenzivno opservirali centar grada i mjesta okupljanja navijača.

Osiguravana su mjesta okupljanja gostujućih navijača, posebno 'fan zona' od kuda su gostujući navijači, uz policijsku pratnju, dopraćeni na stadion bez značajnijih incidenata, navodi splitska policija.