Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Ispis članka: Detalji obračuna ispred kafića na Trinajstićima: Branio brata, pa napadača zatukao granom i kamenom - Novi List

NoviList.hr

Detalji obračuna ispred kafića na Trinajstićima: Branio brata, pa napadača zatukao granom i kamenom

Tuča u Trinajstićima

13. siječanj 2019 10:16

Napisao: Vladimir Mrvoš

Osnovano se sumnja da je A. D. počinio kazneno djelo protiv života i tijela – osobito teškom tjelesnom ozljedom, kada je kamenom udario E. D. koji je fizički napao i tukao njegovog brata T. D.

Foto Marin Aničić

RIJEKA Poznato je više detalja oko verbalnog, a kasnije i fizičkog sukoba koji se dogodio 11. siječnja oko 1.20 sati u Kastvu, Trinajstići 43, ispred kafića, kada su se verbalno i fizički sukobilo više osoba. Dvoje sudionika navedenog događaja, zatražilo je liječničku pomoć u KBC-u Rijeka, a riječ o 48-godišnjem bosansko-hercegovačkom E.D i 34-godišnjoj hrvatskoj državljanki.

E.D. je u subotu ujutro podvrgnut operativnom zahvatu glave, no i dalje je životno ugožen i nalazi se u komatoznom stanju s neizvjesnim tijekom liječenja na jedinici intezivnog liječenja riječkog KBC-a. Njega je ozlijedio A. D. protiv koga je u subotu određen jednomjesečni istražni zatvor.

Osnovano se sumnja da je A. D. počinio kazneno djelo protiv života i tijela – osobito teškom tjelesnom ozljedom, kada je kamenom udario E. D. koji je fizički napao i tukao njegovog brata T. D.

Naime, nakon što je E. D. nakon verbalnog sukoba glavom udario u glavu T. D. i nastavio ga tući, njegov brat A. D. želeći ga zaštititi uzeo je granu dužine 1 metar i s njom udario E. D. koji je od udarca pao na pod.

To je učinio jer je E. D. kome se pridružila i osoba s nadimkom »Vale« tukle T. D. udarajući ga rukama i nogama po tijelu.

A. D. je želeći zaštititi brata, od daljnjih batina i udaraca bacio kamen na E. D. koji ga je pogodio u glavu od čega je E.D. dobio fakturu svoda lubanje.

U verbalnom, nakon koga je uslijedio i fizički obračun uz braću A. D. i T. D. sudjelovao je i njihov poznanik J. E., a druge strane uz teško ozlijeđenog A.D. sudjelovala je njegova supruga S. D. i njihova poznanica A. A., kao i već spomenuta osoba s nadimkom Vale.