Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Ispis članka: NENAD BJELICA: Pojedincima se gadi igrati HNL... E pa neće ići! - Novi List

NoviList.hr

NENAD BJELICA: Pojedincima se gadi igrati HNL... E pa neće ići!

Varaždinski šamar

21. rujan 2019 22:58

Napisao: Portal Novilist.hr

Tko ne želi igrati i kome dres nije svetinja, taj neće igrati, mogu zvati menadžeri, novinari, guranje... Neće ići! - rekao je trener Dinama nakon poraza od Varaždinaca

Nenad Bjelica, trener Dinama/Foto Arhiva NL

VARAŽDIN Trener Dinama Nenad Bjelica nije birao riječi nakon poraza svoje momčadi u Varaždinu.

- Zaslužena pobjeda Varaždina, čestitam im na tome. Nama je ovo dobar šamar da vidimo da samo s maksimalnim pristupom možemo pobjeđivati. Jednostavno nemam objašnjenje zašto nije bilo tog pristupa. Svi misle da trebaju igrati u svakoj utakmici, u Europi, kad oni to misle i na poziciji na kojoj misle. Onda se svi zivkaju međusobno, pokušavaju doći do beneficija. Kod mene nema beneficija - grmio je trener "modrih" pa nastavio. - Jedino kako mogu pokazati da zaslužuju biti tu jedino je mjerilo teren. Nekolicina njih koji bi rado igrali ove najveće utakmice, a svaka je velika za mene, jako su malo danas pokazali. A to je mjerilo za ono što dolazi u budućnosti. Na ovaj način malo će ih dobiti priliku u najvećim utakmicama.

Naravno da se aktualiziralo pitanje brojnih Bjeličinih rotacija u momčadi kada su u pitanju HNL dvoboji nakon onih europskih.

- Možda ću manje rotirati. Prema zaslugama će igrati. Pojedinci koji su prije bili sretni igrati HNL, sada im se gadi igrati HNL. A prošle godine su bili sretni. Onda neće igrati. Ima mladih igrača koji žele igrati. Tko ne želi igrati i kome dres nije svetinja, taj neće igrati, mogu zvati menadžeri, novinari, guranje... Neće ići! Mjerilo je teren i dok ne pokažu - neće igrati. Moraju poštivati Dinamo, klub koji ih na vrijeme redovno plaća. Imaju ugovore da treniraju, a trener odlučuje kada igraju. Puno se energije troši da bi bili dobri i strpljivi. Radi, šuti, treniraj, a ja kad odlučim onda igraš. Ne želim individualne razgovore. Mjerilo je teren, pokazuju se na terenu, a ja kad kažem da igraju onda igraju - zaključio je rezolutno Bjelica.