Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
8. prosinca 2019.
OLED naočale

Naočale koje iscrtavaju 3D sadržaj

Naočale koje iscrtavaju 3D sadržaj
Naočale koje iscrtavaju 3D sadržaj
Autor:
Objavljeno: 4. travanj 2016. u 13:59 2016-04-04T13:59:54+02:00

Model Moverio BT-300 donosi novu  tehnologiju prikaza uz HD razlučivosti, 3D sadržaje i visok omjer kontrasta

Treća generacija pametnih naočala za proširenu stvarnost - Moverio tvrtke Epson (Moverio BT-300)  dolazi u  listopadu ove godine i to uz   OLED (organic light emitting diode) digitalni zaslon, baziran na siliciju. Riječ je o najlakšim binokularnim prozirnim naočalama na svijetu, koje su 72 posto lakše od prvog modela Moverio predstavljenog 2011. godine.

Epson tako postavlja novi standard uređaja za proširenu stvarnost. Model BT-300 nastavak je Epsonovih napora u polju binokularnih pametnih naočala i donosi realan optički prozirni sloj te bolju izvedbu, što je neophodno kako profesionalnim korisnicima tako i za nove mogućnosti aplikacija za obične korisnike.  

Moverio daje novu vrijednost korisnicima kao što su inženjeri, nastavnici, instruktori,  liječnici, stomatolozi te djelatnici u trgovini, turizmu i kulturi.

Model BT-300 nastao je na temelju petogodišnjeg iskustva u razvoju pametnih optičkih uređaja i radi na četverojezgrenom Intelovom procesoru Atom i na operacijskom sustavu Android OS 5.1, što znači da uz veću snagu može iscrtavati 3D sadržaj, a uz to je autonoman do šest sati.

Uređaj »vidi« i kontekstualizira korisnikovo okružje kroz prednju pet-megapikselnu HD kameru, te uz pomoć senzora, i tako iscrtava sadržaj.  Naočale imaju ugrađeni LED indikator koji daje do znanja da je kamera u funkciji snimanja.

- Moverio je različit od ostalih pametnih naočala, na kojima je forma često važnija od funkcionalnosti, na štetu uporabljivosti proizvoda, kazao je Atsunari Tsuda, voditelj programa Moverio te napomenuo da  tehnologija Si-OLED otvara nove mogućnosti uporabe prozirnih binokularnih pametnih naočala.

Uz tehnologiju OLED možemo iskoristiti prednosti smanjene potrošnje energije i manje mase te poboljšanog odziva, HD razlučivosti, svjetline i kontrasta.  Silicij je zamijenio staklo u funkciji baznog sloja te smo tako postigli precizniji prikaz točaka, zaključio je Tsuda. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.