Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
19. siječnja 2020.
Softverska agencija

video Hrvatska IT tvrtka radi na revolucionarnoj aplikaciji: Koristit će se u medicinske svrhe

FOTO/Medi Vision
FOTO/Medi Vision
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2019. u 16:51 2019-12-04T16:51:38+01:00

Aplikacija se već koristi diljem Njemačke u ljekarnama i specijaliziranim dućanima.

Hrvatska tvrtka "Q" nastavlja oduševljavati, a ovoga puta to čine na području medicine. Njemačka tvrtka "Medi" koja ima više od 2,700 zaposlenika diljem svijeta i spada među vodeće u proizvodnji medicinskih pomagala, svojim će korisnicima ponuditi nešto inovativno. Odlučili su to učiniti s našom tvrtkom "Q" koja je razvila rješenje za brža i preciznija mjerenja pomoću 3D modela. 

"Q" je jedna od najbrže rastućih softverskih agencija u Europi za što su ove godine dobili i nagradu (Deloitte Technology Fast 500™ EMEA). Uz ovu, dobitnici su i European Business Awards te su bili svjetski pobjednici REBRAND 100® Global Awards za izvrsnost brenda. Uz sjedište u Zagrebu, "Q" ima predstavništva u New Yorku, Belfastu, Zurichu, Beču i Hamburgu. Posluju u dvadeset zemalja svijeta, a na njihovim projektima radi više od 130 profesionalaca i stručnjaka.

Rješenje će olakšati izbor medicinskih pomagala

“Tehnologija je na mnogim područjima do sada olakšala svakodnevne ljudske aktivnosti i unaprijedila život. Svaka takva inovacija je zapravo veliki korak naprijed, a posebno u medicini. Takvi projekti za Q imaju poseban značaj. Rješenje koje smo razvili za njemački Medi uvelike će olakšati izbor medicinskih pomagala. Aplikacija vrši najpreciznije i najbrže mjerenje ljudskog tijela do sada. Korak dalje je automatsko slanje i obrada dobivenih mjera u webshopu za preporuku veličina i karakteristika medicinskog pomagala koje će biti u potpunosti prilagođeno svakom korisniku ponaosob", pojašnjava izvršni direktor tvrtke, Filip Ljubić.

FOTO/Medi Vision

Suradnja s tvrtkom Medi odvija se na nekoliko razina, od planiranja i razvoja strategije i dizajna, pa sve do najnovije razine suradnje - razvoja jedinstvene aplikacije u svijetu. Inovativno rješenje "Q" je razvio u suradnji s američkom tvrtkom "Lymphatechnology", a cijeli se postupak odvija automatski kroz jedno sučelje. Najatraktivniji dio je naravno skeniranje odabranog dijela tijela, te izrada preciznog 3D modela kojeg korisnik može okretati u interaktivnom virtualnom prostoru na iPadu. 

Aplikacija se već koristi diljem Njemačke

Aplikacijom koju je razvio, "Q" je zakoračio u područje medicinskih pomagala koje je do sada bilo zanemareno po pitanju korištenja najnovijih tehnologija. Brža i preciznija mjerenja pomoću 3D modela svakako su iskorak kojim omogućuju potpuno odmicanje od metode “olovke i papira” koja nije toliko precizna i brza, ali se još uvijek koristi. Osim toga, ova aplikacija nudi za krajnjeg korisnika mnogobrojne opcije. Mogu se birati razne specifikacije kao što su oblici, boje, intenzitet stiska i druge značajke pomagala poput raznih proteza, steznika, potpora, kompresijskih čarapa, zavoja, uložaka i slično.

Aplikacija se već koristi diljem Njemačke u ljekarnama i specijaliziranim dućanima, a uskoro će se naći i na drugim tržištima diljem Europe na kojima posluje Medi, kao i na tržištima SAD-a, Kanade, Brazila, Kine, Rusije i Australije, što čini pozamašan broj pacijenata kojima će ova inovacija pomoći u odabiru odgovarajućeg pomagala, a time i što bržeg oporavka.

“Brzina, preciznost i inovacija svakako su tri riječi kojima se može opisati ova aplikacija. Medi  je jedan od najvećih proizvođača medicinskih pomagala u svijetu, tvrtka koja točno zna što želi, a želi biti ispred vremena i pružiti vrhunsku uslugu. Zadovoljstvo nam je sudjelovati u projektu koji će zaživjeti po cijelom svijetu", dodaje Ljubić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.