Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
27. siječnja 2020.
Junak dana

Pas na Tajlandu spasio novorođenče koje je majka zakopala da ga se riješi

Foto bbc.com
Foto bbc.com
Autor:
Objavljeno: 18. svibanj 2019. u 14:12 2019-05-18T14:12:50+02:00

Dječačić je bio zakopan pod slojem smeća nedaleko od farme u okrugu Chumpuangu, u pokrajini Nakhon Ratchasima, ali ga je Ping Pong pronašao istoga dana, 15. svibnja

Zove se Ping Pong i slave ga kao heroja: riječ je o psu koji je spasio život novorođenom dječačiću kojeg je majka, tinejdžerka, zakopala na polju na sjeveroistoku Tajlanda da ga se riješi, objavila je u subotu policija.

Dječačić je bio zakopan pod slojem smeća nedaleko od farme u okrugu Chumpuangu, u pokrajini Nakhon Ratchasima, ali ga je Ping Pong pronašao istoga dana, 15. svibnja.

Pas je počeo kopati i lajati, privukavši pozornost svojeg vlasnika, pastira, koji je prišao pogledati što je pronašao.

»Mislim da ga je pas pronašao nedugo nakon što ga je majka zakopala«, rekao je policajac Panuvat Udkam, dodajući da je dijete smješteno u bolnicu i da je u dobrom zdravstvenom stanju.

Protiv majke, 15-godišnjakinje, pokrenut je kazneni postupak zbog pokušaja ubojstva i napuštanja djeteta. Tereti je se da ga se htjela riješiti jer se bojala da će se njezini roditelji ljutiti na nju, rekao je.

»Dakle, nakon što ga je rodila posve sama, zakopala ga je«, rekao je.

Lokalni mediji s velikom su pozornošću popratili tu priču, a na društvenim mrežama građani su hvalili Ping Ponga: pas je čovjekov »najbolji prijatelj«, rezimirao je jedan korisnik Facebooka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu