Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
17. studenoga 2019.
Moj galebe

Muškarac pukom srećom izbjegao uhićenje: Hvatali ga zbog trave, a spasio ga je - galeb

FOTO/Wikimedia Commons
FOTO/Wikimedia Commons
Autor:
Objavljeno: 25. kolovoz 2019. u 19:16 2019-08-25T19:16:07+02:00

"Policajci su stajali i gledali kako dokaz leti u nebo", kažu iz policije.

Gothenburg  - Policajci su patrolirali festivalom "Gothenburg Cultural Festival" kada su uočili ženu koja puši travu. S obzirom na to da je ovo ozbiljan prekršaj u Švedskoj, policija je brzo reagirala. U tom je trenutku policiju opazio i jedan muškarac. Sjeo je na obližnju klupicu i počeo brinuti oko svoje "zalihe", prenosi LADBible.

Vrećicu s marihuanom je stavio malo dalje od sebe, ali policija ga je svejedno uočila. Policija se maknula od žene i krenula prema muškarcu koji je u tom trenutku smišljao kako se izvući iz situacije. LADBible naglašava da Švedska spada u države koje imaju najstrože zakone o drogama na svijetu. Kazna za posjedovanje "jointa" može se kretati od visoke novčane kazne pa sve do šest mjeseci zatvora. 

Ali, muškarac iz priče je pukom srećom izbjegao bilo kakav oblik kazne. Čitavu je situaciju "snimio" i jedan galeb koji je u trenutku kada je policajac posegnuo za vrećicom marihuane, istu zgrabio kljunom i odletio.

Glasnogovornik policije Gothenburga rekao je da su policajci procijenili da je vrećica sadržavala deset grama marihuane. "Policajci nisu očekivali da će se u slučaj upetljati i treća strana. Na tom području postoji popriličan broj galebova, a jedan od njih je ugledao svoju priliku, te zgrabio vrećicu. Brzinom kojom je nestao galeb, nestao je i čovjek čija je bila vrećica. Policajci su stajali i gledali kako dokaz leti u nebo", prenosi izjavu LADBible

Na nesreću žene s "jointom" s početka teksta, nije joj pomogao galeb, pa je uhićena zbog korištenja i posjedovanja droge.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.