Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. listopada 2019.
Zvijezda društvenih mreža

Indonezijski novinar objasnio: Da, zovem se Tito Bosnia, a evo kako sam dobio ime

foto: screenshot
foto: screenshot
Autor:
Objavljeno: 1. srpanj 2019. u 20:31 2019-07-01T20:31:00+02:00

Najprije je priložio svoj matični list, kako bi pokazao da nije riječ o prevari.

Indonezijski novinar televizijske kuće CNBC privukao je posljednjih dana pažnju na društvenim mrežama našeg govornog područja. Točnije, pažnju je privuklo njegovo ime - Tito Bosnia. S Balkana su odmah stigla pitanja: Zar se zaista tako zovete? Naročitu pažnji ime ovog novinara privuklo je u Bosni i Hercegovini, dje je o njemu informativne crtice objavilo nekoliko medija.

Na svom instagram profilu novinar je odgovorio i objasnio kako je došlo do toga da se usred Indonezije on zove - Tito Bosna.

Najprije je priložio svoj matični list, kako bi pokazao da nije riječ o prevari, a potom objasnio da mu je ime dao otac, koji je poštivao Josipa Broza, zbog prijateljstva koje je ovaj njegovao s indonezijskim predsjednikom Sukarnom.

- Moj je otac jako je poštovao Josipa Broza Tita, najboljeg prijatelja osnivača Indonezije i njezinog prvog predsjednika Sukarna. Otac mi je to ime dao u nadi da će donijeti optimizam Bosni i Hercegovini koja je prošla kroz građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad bio premijer, a potom i predsjednik, napisao je, između ostalog, indonezijski novinar Tito Bosnia.

1

2

3

5

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.