Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
20. siječnja 2020.
Incidenti

Tučnjava uoči utakmice: Neredi u Kolnu, privedeno više od 30 navijača Crvene zvezde

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2017. u 17:56 2017-09-28T17:56:06+02:00

Više od 30 navijača Crvene zvezde privedeno je u Kolnu zbog izazivanja nereda uoči utakmice 2. kola H skupine Europske lige između Kolna i beogradskog kluba.

Nekoliko sati prije početka utakmice na Rudolfplatzu je došlo do tučnjave navijača u kojoj je sudjelovalo stotinjak osoba.
Srećom, policija je brzo reagirala i spriječila je veće incidente. Njemački mediji navode kako je privedeno 30-tak osoba većinom gostujućih navijača. Još sinoć je privedeno osam navijača Crvene zvezde.

Koln je od sinoć pod opsadom policije koja je angažirala 2,300 policajaca, a za red na stadionu brinut će više od 700 redara. Iznad središta grada lete policijski helikopteri, a spremni su i vodeni topovi.

Zbog straha od mogućih izgreda dio ugostitelja je zatvorio svoje objekte, a dio škola i fakulteta je u četvrtak radio skraćeno. Policija i gradske vlasti apelirali su su na građane do zaobilaze strogi centar grada.
»Nasilje nogometnih navijača u Srbiji od 90-tih godina ima dugu i tužnu tradiciju, još u vrijeme preminulog autokrata Slobodana Miloševića,« pišu njemački mediji.

Lokalni list »Kolner Stadt-Anzeiger navodi kako su vođe srpskih huligana najčešće poznati policiji i često povezani s narko-mafijom, ali nikada nisu osuđivani na duge zatvorske kazne.

»Političari i visoki državni službenici kao njihovi zaštitnici sjede u upravama velikih klubova i zaustavljaju akcije pravosuđa. Broj rano obustavljenih krivičnih postupaka je mnogo veći od broja presuda«, smatra taj list.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.