Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
16. prosinca 2019.
Iranski predsjednik

Rohani: Iran neće ratovati protiv nikoga, unatoč svemu

Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2019. u 12:04 2019-06-18T12:04:39+02:00

»Iran neće ratovati ni protiv koje zemlje«, rekao je Rohani u govoru objavljenom uživo preko državne televizije. »Oni koji nas s tim suočavaju su skupina političara s malo iskustva«

Iran neće ratovati ni protiv koje zemlje, rekao je predsjednik Hasan Rohani u utorak, dan nakon što je SAD objavio raspoređivanje većeg broja vojnika na Bliskom istoku u jeku jačanja napetosti između Teherana i Washingtona.

Strahovi zbog sukoba između Irana i SAD-a pojačali su se nakon napada na dva naftna tankera na ulazu u Zaljev u četvrtak, za koje je Washington okrivio Teheran.

»Iran neće ratovati ni protiv koje zemlje«, rekao je Rohani u govoru objavljenom uživo preko državne televizije. »Oni koji nas s tim suočavaju su skupina političara s malo iskustva«.

Dodao je, »unatoč svim američkim naporima u regiji i njihovoj želji da nam prerežu veze s ostatkom svijeta i njihovom željom da Iran ostane osamljen, bili su neuspješni«.

Privremeni američki ministar obrane Patrick Shanahan najavio je u ponedjeljak raspoređivanje još oko tisuću vojnika na Bliskom istoku u obrambene svrhe navodeći zabrinutost zbog iranske prijetnje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.