Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 2
Sutra: 8° 8° 2
27. siječnja 2020.
Hoćemo li prestati?

Posljedice onečišćenja: Životinja uginula od gladi jer zbog plastike u organizmu nije mogla jesti

FOTO/National Park Service
FOTO/National Park Service
Autor:
Objavljeno: 28. svibanj 2019. u 23:17 2019-05-28T23:17:38+02:00

Nakon tragičnih slika uginulih kitova s organizmima punim plastike, tužne nam slike stižu i iz Japana

Japan - Nara Deer Welfare Association javlja da su u ožujku primijetili ženku jelena u vrlo lošem stanju. Primijećena je blizu hrama Todiji u parku Nara. Unatoč njihovim zvjerskim naporima da nahrane vidno izgladnjelu životinju, jelen je odbijao jesti.

Sljedećeg je dana nesretna životinja preminula u sedamnaestoj godini života, s težinom od tek trideset kilograma.

Veterinari su tijekom autopsije u njezinom tijelu pronašli – plastiku. Njezin je trbuh bio prepun plastičnih vrećica, a njegova je masa iznosila 3,2 kilograma.

U izvješću, veterinari su napisala da zbog plastičnih vrećica organizam jelena nije mogao probavljati hranu, što je naposljetku dovelo do njezine smrti, prenosi Unilad.

FOTO/Nara Deer, Blog

Autopsija je izvršena na ukupno osam jelena s nepoznatim uzrokom smrti, a kod njih šest je pronađena plastika. Najveća količina pronađene plastike u organizmu, težila je 4,3 kilograma.

U blizini Nara postoje znakovi koji posjetitelje upozoravaju da ne hrane jelene, ali primijećeni su turisti s plastičnim vrećicama. Turisti iste koriste za donošenje hrane životinjama, a nerijetko se opaze i slučajevi kada jeleni grizu te plastične vrećice.

Unilad prenosi da jeleni jedu plastiku jer sami ne mogu vidjeti razliku između hrane i sintetičkog materijala, pa sirote životinje misle da je obje jestivo.

Nara Deer Welfare Association je razvila posebnu vrećicu za okoliš od prirodnih materijala, da bi pridonijeli smanjenju plastičnog otpada.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.