Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 3
Sutra: 4° 4° 3
31. ožujka 2020.
Izrečena kazna za ubojstvo rukometaša

Doživotan zatvor za ubojstvo Mariana Cozme i ranjavanje Ivana Pešića i Žarka Šešuma

Marian Cozma nasmrt je izboden / Foto Reuters
Marian Cozma nasmrt je izboden / Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 23. lipanj 2011. u 21:59 2011-06-23T21:59:00+02:00

Doživotnim zatvorom kažnjeni su Geza Nemeth i Sandor Raffael. Trećeoptuženi Ivan Stojka dobio je 20 godina zatvora, dok je preostaloj četvorici izrečena kraća zatvorska kazna

BUDIMPEŠTA – Sud u mađarskom gradu Veszpremu izrekao je doživotne zatvorske kazne dvojici optuženih za ubojstvo rumunjskog rukometaša Mariana Cozme, te ranjavanje našeg Ivana Pešića i Srbina Žarka Šešuma u veljači 2009. godine.
Za Cozmino ubojstvo i napad na Pešića i Šešuma optuženo je sedam osoba, a doživotnim zatvorom kažnjeni su Geza Nemeth i Sandor Raffael. Trećeoptuženi Ivan Stojka dobio je 20 godina zatvora, dok je preostaloj četvorici izrečena kraća zatvorska kazna.
Cozma (27), bivši rumunjski reprezentativac i član kluba Veszprem, stradao je u veljači 2009. na proslavi rođendana sina klupskog kolege u lokalnom noćnom klubu u Veszpremu.

Tijekom tučnjave koja je izbila ispred kluba Cozma je zadobio smrtonosni ubod nožem u srce. Prilikom napada teško su stradali i Pešić i Šešum koji su pokušali pomoći nesretnom Rumunju. Hrvatski je vratar pritom ostao bez bubrega, dok je Šešum je zadobio frakturu jagodične kosti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.