Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
7. prosinca 2019.
Stravičan prizor

Dadilja odrubila glavu djetetu u Moskvi po naredbi Alaha

Uzbekistanska dadilja Gulčehra Bobokulova / Reuters
Uzbekistanska dadilja Gulčehra Bobokulova / Reuters
Autor:
Objavljeno: 2. ožujak 2016. u 11:18 2016-03-02T11:18:24+01:00

Gulčehru Bobokulovu, 38-godišnju Uzbekistanku, uhitila je u ponedjeljak policija blizu stanice podzemne željeznice na sjeveroistoku glavnog grada dok je lutala s odrubljenom glavom djevojčice proglasivši se teroristkinjom

MOSKVA Dadilja uhićena u Moskvi dok je nasred ulice nosila odrubljenu glavu djeteta izjavila je da je djelovala »po naredbi Alaha«, u srijedu pred sucem koji ju je smjestio u pritvor.
Gulčehru Bobokulovu, 38-godišnju Uzbekistanku, uhitila je u ponedjeljak policija blizu stanice podzemne željeznice na sjeveroistoku glavnog grada dok je lutala s odrubljenom glavom djevojčice proglasivši se »teroristkinjom«.

»To mi je Alah naredio« da učinim, izjavila je dadilja novinarima u srijedu po dolasku na saslušanje.

Sudac je brzo odredio pritvor do 29. travnja, na zahtjev istražitelja.

Moskovska policija objavila je u ponedjeljak da je tijelo djeteta starog između tri i četiri godine s tragovima nasilne smrti pronađeno u stanu, a dadilja je tada bila zadržana na psihijatriji.

Lifenews.ru, novinski portal za koji se tvrdi da ima dobre kontakte u policiji, objavio je video snimku žene odjevene u crno kako hoda u blizini postaje moskovske podzemne željeznice, noseći djetetovu glavu.

Svjedoci koje su citirali ruski mediji tvrde da je dadilja u trenutku uhićenja vikala »Allahu Akbar!«

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.