Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
27. siječnja 2020.
Svečanost

Za Svjetski dan učitelja nagrađeni obrazovni djelatnici i ustanove u PGŽ

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 4. listopad 2019. u 23:22 2019-10-04T23:22:58+02:00

Ovogodišnji laureati su Dječji vrtić Rijeka, OŠ Nikole Tesle, Dom učenika Sušak te djelatnici Maja Škrinjar, Esmina Skopljak, Mirjana Pribanić-Klanac, Ksenija Marincel, Anita Primorac i Goran Gotlibović

RIJEKA - Primorsko-goranska županija povodom Svjetskog dana učitelja je održala tradicionalnu dodjelu nagrada i priznanja najuspješnijim odgojno-obrazovnim ustanovama i djelatnicima. Nagrađene su tri ustanove i 6 odgojno-obrazovnih djelatnika, a ovogodišnji su laureati: Dječji vrtić Rijeka, Osnovna škola Nikola Tesla, Dom učenika Sušak te djelatnici Maja Škrinjar iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor Kastav, Esmina Skopljak iz Dječjeg vrtića Matulji, Mirjana Pribanić-Klanac iz Osnovne škole Ivanke Trohar Fužine, Ksenija Marincel iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Delnice, Anita Primorac iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova i Goran Gotlibović iz Prirodoslovne i grafičke škole.

Nagrada najistaknutijim ustanovama i djelatnicima uručile su zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, a svaki je nastavnik nagrađen s tri, dok su ustanove dobile četiri tisuće kuna.

Čestitajući dobitnicima Medarić je istaknula da je tradicionalna svečanost Primorsko-goranske županije povodom Svjetskog dana učitelja odavanje priznanja odgojno-obrazovnim ustanovama i djelatnicima za sve ono što svakodnevno čine.

- Odgoj i obrazovanje su u vašim rukama, a ovo je način da vam zahvalimo, jer biti učitelj više je od posla, poručila je zamjenica župana.

Ujedno je dodala i da Primorsko-goranska županija kao osnivač škola ima ulogu ujednačiti standard u svim školama na čemu se kontinuirano radi, a Medarić je to potkrijepila podacima o osam školskih zgrada koje su energetski obnovljene, nizu obrazovnih objekata koji su se ovog ljeta obnavljali, kao i o nabavci kombi vozila za učenike u Klani i Fužinama te aktualnoj dogradnji škole u Matuljima, izgradnji OŠ Jelenje-Dražice te je najavila kako se Županija nalazi i pred ishodovanjem niza građevinskih dozvola.

Predsjednica Županijskog povjerenstva za dodjelu nagrada, Helena Ninković Budimlija istaknula je da su ovogodišnji laureati izabrani među 22 pristigle prijave, dok se u ime svih nagrađenih zahvalila ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka, Davorka Guštin, uputivši dobitnicima poruku da u svim promjenema koje se događaju u društvu, reformama i novim ishodima učenja ne zaborave na dijete.

3945895

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze