Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
13. studenoga 2019.
Rijeka 2020: Porto Etno

Traži se najbolji zaboravljeni kuharski recept, dobitnika vrijedne nagrade biraju slavni chefovi

Traži se najbolji zaboravljeni kuharski recept, dobitnika vrijedne nagrade biraju slavni chefovi
Traži se najbolji zaboravljeni kuharski recept, dobitnika vrijedne nagrade biraju slavni chefovi
Autor:
Objavljeno: 31. srpanj 2019. u 14:55 2019-07-31T14:55:00+02:00

RIJEKA -  Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture objavila je, ususret ovogodišnjem Porto Etno festivalu, Natječaj za najbolji zaboravljeni kuharski recept i poziva sve zainteresirane da prijave recepte na natječaj i pomognu u prikupljanju zaboravljenih recepata i kulinarskih običaja.

Prijaviti se mogu recepti cijelog svijeta.

Detalje o načinu prijave potražite na službenoj internet stranici, a rok za prijavu je najkasnije do 20. kolovoza 2019. godine do 23:59 sati, stoji u najavi iz Rijeke 2020.Pobjednici natječaja bit će nagrađeni noćenjem za dvije osobe u Jadran hoteli d.d, večerom za dvije osobe u restoranu Hotela Continental i poklon-paketom s prehrambenim proizvodima.U žiriju za odabir recepata bit će između ostalih poznati chefovi Stevo Karapandža i Srđana Jevtić, a najbolji će recepti oživjeti i pretvoriti se u vrhunska jela koja će se pripremiti i moći kušati na festivalu Porto Etno u petak 6. rujna 2019. godine na Trgu 128 brigade. 

– Kultura i prehrambeni običaji neprekidno se mijenjaju, putujući prožimaju, sjedinjuju i razdvajaju. Upravo je zato cilj natječaja prisjetiti se zaboravljene kulinarske povijesti sakupljajući zaboravljene okuse, mirise, recepte, sastojke, načine čuvanja, pripremanja, posluživanja i objedovanja hrane.

Na natječaj se mogu javiti fizičke osobe iz cijelog svijeta, a prikupljeni recepti postat će osnova za Riječki arhiv svjetske kulinarske memorije. 

Uz zaboravljene recepte poželjno je poslati fotografiju, a u prijavi treba navesti naziv jela, kako ste saznali za recept, detaljan opis pripreme i posluživanja hrane uz popis potrebnih namirnica, stoji u najavi.

Porto Etno _ natječaj

Porto Etno – festival svjetske glazbe i gastronomije održat će se u Rijeci od 6. do 8. rujna 2019. na tri različite lokacije – Trg 128 brigade/Trg riječke rezolucije, HNK Ivana pl. Zajca i riječka placa, a ovogodišnje treće izdanje ugostit će više od 100 izvođača poput Boban Marković Orkestra, BaBa ZuLe, Acid Araba i Ive Bittove dok će posjetitelji moći probati jela čak 20 svjetskih kuhinja koje će pripremati udruge nacionalnih manjina Rijeke i Primorsko-goranske županije kao i Riječani i Riječanke porijeklom iz cijelog svijeta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.