Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1n
Sutra: 16° 16° 1n
8. travnja 2020.
Centar tehničke kulture

Svečana dodjela priznanja najboljim polaznicima naprednih radionica za darovite

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2020. u 19:57 2020-01-23T19:57:00+01:00

RIJEKA U sklopu proslave završetka uspješne godine u Centru tehničke kulture Rijeka na Školjiću darovitim učenicima, polaznicima Budi ++ naprednih radionica, uručena su priznanja i nagrade za osvojena mjesta na državnim i europskim natjecanjima u 2019. godini.

Učenicima su nagrade uručili zamjenik župana, Petar Mamula i zamjenik gradonačelnika, Marko Filipović. Uručenju nagrada i čestitkama mladim genijalcima priključile su se zamjenica ravnateljice Ureda za udruge, Vesna Lendić Kasalo te Renata Gubić, upraviteljica Zaklade "Hrvatska za djecu".

Zahvalnice i nagrade za svoje uspjehe primilo je sedam srednjoškolaca i osnovnoškolaca.

Jakov Tomasić za osvojeno prvo mjesto za svoju android aplikaciju Learn aChord, namijenjenu glazbenicima i učenicima glazbenih škola. Osim prvog, osvojio je i treće mjesto u kategoriji Osnove informatike za strukovne škole.

Antonio Erdeljac primio je nagradu za osvojeno drugo mjesto i aplikaciju CityCoin – platformu za stvaranje pametnog grada koja omogućuje jednostavnu integraciju u sustav pametnih gradova kroz web i mobilne alikacije.

Simeon Stefanović osvojio je četvrto mjesto u kategoriji Logo, šesto mjesto u kategoriji Primjena algoritma za 8. razred te treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi.

Nagrade za osvojena mjesta na državnim natjecanjima primili su Jakov Celin za osvojeno drugo mjesto u kategoriji Logo za 7. razred te Marin Kupanovac za drugo mjesto u kategoriji Logo za 6. razred i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi.

Za osvojeno četvrto mjesto na europskom natjecanju u naprednoj edukacijskoj robotici, MakeX European Open 2019. nagrade su primili osnovnoškolci Erik Mikšič i Ivan Gabriel Šemper.

Čestitkama učenicima na ostvarenom uspjehu pridružila se i Olivera Stanić, direktorica CTK Rijeka.

Polaznici Budi ++ naprednih radionica programiranja iz godine u godinu postižu odlične rezultate na brojnim državnim i europskim natjecanjima.

- Centar godinama kroz mentorstvo pruža podršku djeci, potičemo ih da razvijaju svoje interese i potencijale i pratimo na natjecanjima. Posvećeni smo radu i inzistiramo na visokim standardima, pa su i rezultati neizostavni, istaknula je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.