Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
24. siječnja 2020.
Jedinstveno osvjetljenje

foto SVE SPREMNO ZA PALJENJE Plašt na Trsatskoj gradini sa 111 tisuća lampica jači od riječke bure

Snimio Roni BRMALJ
Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2017. u 19:56 2017-12-07T19:56:00+01:00

Dva dana imali smo ozbiljnih problema s burom, ali na kraju se to pokazalo kao dobar test da će i po buri sve ostati na svom mjestu i izdržati do kraja božićnih blagdana. Nije bilo lako, ali test smo položili, evo ništa nije otpalo, razbilo se ili pokvarilo, kaže Christian Brozović

RIJEKA   Više od jedanaest kilometara božićne rasvjete sa 111 tisuća lampica na Trsatskoj gradini spremno je za svečano paljenje koje će se dogoditi u subotu.

Gradina će, prema onome što smo vidjeli po danjem svjetlu, zasjati do sada u Rijeci neviđenim sjajem, a uz jedinstveno osvjetljenje, posjetitelje Gradine dočekat će i posebno izrađene jaslice, ledena špilja, čokoladni kutak te još niz drugih adventskih sadržaja. 

G0712BR4
Veličanstvena božićna rasveta na Gradini / Snimio Roni BRMALJ

Sve to pripremila je ekipa Inspiro Lab Event Ateliera, riječke tvrtke koja već četiri godine organizira Ljeto na Gradini, s kojom smo proveli dio dana u posljednjim pripremama za Advent na Gradini.Ideja o božićnom osvjetljenju Trsatske gradine rodila se, ističe vlasnik i direktor tvrtke Vedran Babić, obilaskom šest europskih gradova tijekom adventa, a u realizaciju se krenulo još u svibnju.

Najviše posla do samoga kraja imao je Christian Brozović, glavni i odgovorni za postavljanje kilometara kabela i lampica. Iako je posao bio vrlo zahtjevan, a na trenutke i opasan, ističe kako njemu i njegovoj ekipi ništa od toga nije bio problem.

– Dva dana imali smo ozbiljnih problema s burom, ali na kraju se to pokazalo kao dobar test da će i po buri sve ostati na svom mjestu i izdržati do kraja božićnih blagdana. Nije bilo lako, ali test smo položili, evo ništa nije otpalo, razbilo se ili pokvarilo – kaže Brozović, ističući kako ni sam ne može dočekati službeno paljenje rasvjete.

Kako je bilo i što su nam još rekli, čitajte u petak u tiskanom izdanju Novog lista.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.