Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
29. siječnja 2020.
Oldtimer klub Rijeka

foto S Korza startao Oldtimer auto rally: Pogledajte atraktivna povijesna vozila

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 4. svibanj 2019. u 15:15 2019-05-04T15:15:51+02:00

S Korza se krenulo prema Bakru, a uz stajanje u Malinskoj, cilj je u gradu Krku

RIJEKA Ovogodišnji, 23. međunarodni susret - Oldtimer auto rally 2019. krenuo je danas s riječkog Korza.

Riječ je o smotri oldtimer automobila koje već dugi niz godina organizira Oldtimer klub Rijeka, a ovog će puta okupiti tridesetak automobila i četrdesetak sudionika iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije, Italije, Austrije, Nizozemske te Mađarske.

Ova manifestacija sportsko-revijalnog karaktera predstavlja prvo ovogodišnje natjecanje u kalendaru Hrvatskog oldtimer saveza.

RIRAL3
Oldtimeri na Korzu / Foto Ivica Tomić

Okupljanje sudionika počelo je već rano izjutra, a njihove limene ljubimce građani su na Korzu mogli razgledavati prije nego li je rally povorka krenula prema Bakru. Sljedeća postaja je Malinska, gdje su zakazani natjecateljski ispiti, a cilj je u gradu Krku.

Svi koji su se zatekli na Korzu imali su priliku razgledati atraktivna vozila, licencirana prema propozicijama Hrvatskog oldtimer saveza koje zahtijevaju da automobili zadovoljavaju kriterije od trideset godina starosti, iznimnu očuvanost, tehničku ispravnost te originalnost auto-dijelova. 

Grad Rijeka ovu je manifestaciju financijski podržao s deset tisuća kuna.

Oldtimer klub Rijeka djeluje još od 1996. godine, a osim ljubitelja oldtimer automobila, okuplja i vlasnike oldtimer motocikala te plovila. Klub je dio Zajednice Tehničke kulture Rijeka i Hrvatskog oldtimer saveza, a broji oko stotinjak članova.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze