Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
24. siječnja 2020.
Smotra pčelarstva

Riječki medenjak 2019. 25. i 26. listopada u dvorani Zamet

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 10. listopad 2019. u 19:15 2019-10-10T19:15:56+02:00

RIJEKA - Od 25. do 26. listopada u dvorani Centar Zamet održat će se Riječki medenjak 2019. godine - smotra pčelarstva Primorsko-goranske županije, najavili su na koferenciji za novinare predsjednik Udruženja pčelarskih udruga PGŽ-a Nedjeljko Mrakovčić, predsjednik Udruge proizvođača meduna Branko Vidmar, Dražen Lušić iz Hrvatske udruge senzorskih analitičara meda te suradnica za promociju i razvoj autohtonih proizvoda Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-a Teodora Cimaš.

Manifestacija Riječki medenjak 2019. organizira se po šesti put, a predstavlja centralno mjesto okupljanja pčelara plavo-zelene županije u cilju promocije pčelarstva, edukacije pčelara i građanstva, predstavljanja i ocjenjivanja kvalitete medova s područja županije i šire te uz mogućnost prodaje i degustacije. Cilj je jasan, istaknuo je Dražen Lušić, popularizirati med i povećati njegovu potrošnju.

Uz med, proizvode od meda (propolis, matična mliječ, medica i još puno toga), posjetitelji će moći vidjeti i pčelarsku opremu, a pripremljen je i popratni program - radionice za djecu, bit će organiziran medni doručak, održat će se Zlatno ulište 2019. godine (ocjenjivanje kvalitete meda), a tu je i stručni edukacijski program.

Ulaz na događaj je slobodan, a organizatori Udruženje pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije i primorsko-goranski pčelarski savez pozvali su sve zainteresirane da se odazovu događaju s posebnim naglaskom na djecu.

Teodora Cimaš iz Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj je podsjetila na projekte koji prate pčelarsku djelatnost u Primorsko-goranskoj županiji, riječ je o Motrenju medenja priobalja, Liburnije i otoka Primorsko-goranske županije, Mednom poljupcu (koji se organizira na Valentinovo), a pokrenut je i postupak izvornosti za med od kadulje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.