Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
29. siječnja 2020.
Najuspješniji studenti

REALIZATOR Natjecanje Zaklade Sveučilišta u Rijeci: Jedanaest timova nagrađeno za najbolja rješenja

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 7. ožujak 2018. u 19:16 2018-03-07T19:16:48+01:00

RIJEKA Ukupno trideset studenata koji su činili jedanaest timova danas je primilo nagrade druge edicije natjecanja »Realizator« koji organizira Zaklada Sveučilišta u Rijeci s ciljem da se studentima približe izazovi s kojima se susreću poduzeća u realnom sektoru. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja za poduzeća, riječki studenti i studentice dobili su mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Ukupno su rješavali pet poslovnih slučajeva, a za najbolje rješenje i tim koji je osvojio prvo mjesto nagrada je tri tisuće kuna, drugo mjesto nosi dvije tisuće kuna, a treće tisuću kuna. Također, pobjednici su ove godine nagrađeni i s ulaznicama za multimedijsku izložbu »Nikola Tesla: Mind from the future«, koja se održava u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu.

Ove godine je na natjecanju sudjelovalo 77 studenata koji su imali zadatak riješiti poslovne slučajeve pet renomiranih poduzeća: Infobip d.o.o., Jadran galenski laboratorij d.d., Javna ustanova Priroda, Metis d.d. te Zagrebačka banka d.d., a poslovni slučajevi bili su podijeljeni u tri tematske kategorije: razvoj poslovnog i marketing plana, inovacija usluga i proizvoda te projekti društveno odgovornog poslovanja.

Čestitajući najuspješnijim studentima ravnateljica Zaklade, Iva Rinčić, poručila im je da budu hrabri u životu, ali i da uporno rade.
– Zaboravite na uspjehe preko noći. Koliko god danas to zvučilo nepopularno, rad oslobađa, a svi nagrađeni studenti pokazali su da su pametni i uporni. Ako smo kao Zaklada kroz projekt »Realizator« barem na trenutak uspjeli skrenuti pažnju na vas, naša je misija ispunjena – poručila je Rinčić.

Rješavanjem poslovnog slučaja Infobipa d.o.o. »Kako privući i zaposliti mlade ljude« prvo su mjesto osvojili studenti: Ena Badžek, Sven Celin, Teodora Milošević i Valentino Skobljanec, drugo Dajana Matijević, Dajana Topić i Mateja Križnjak te treće Ivana Jukić, Martina Baričević i Martina Kavajin. Zahvaljujući poslovnom slučaju Jadran galenskog laboratorija d.d. »Razvoj poslovanja Oftalmički portfelj« prvo su mjesto osvojili: Andrea Bukša i Filip Petrović, drugo Martina Sedlić, Petra Pupić-Bakrač, Tajana Stevanović i Toma Babić te treće Vedrana Rogoznica i Zora Bujan. Prvo mjesto u rješavanju slučaja Javne ustanove Priroda »Razvoj programske djelatnosti Centra za posjetitelje s oporavilištem za bjeloglave supove u mjestu Beli na otoku Cresu« osvojili su studenti: Martina Sedlić, Petra Pupić-Bakrač, Tajana Stevanović i Toma Babić, drugo Ena Badžek, Sven Celin, Teodora Milošević i Valentino Skobljanec te treće Dario Matulja, Ines Gvoić i Nino Požar, a taj je tim ujedno nagrađen i nagradom za najaktivniji tim. Metis d.d. studentima je zadao poslovni slučaj »Ekološko sveučilište: Odgovorni studenti za odgovorno recikliranje«, a prvo su mjesto osvojili Maja Krištafor i Marko Berberović, drugo Andrea Bukša i Filip Petrović, treće Karla Pavlović i Marko Rubinić, dok je zadatak Zagrebačke banke d.d. bio »Analiza tržišta za potrebe Zagrebačke banke« te su prvo mjesto osvojili: Helena Zrinski, Irena Superina-Gudelj i Mihaela Blašković, drugo Maja Krištafor i Marko Berberović te treće mjesto Grigor Dumbović i Nika Žafran.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.