Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Smotra školskih jedinica

foto/video Obuku sigurnosti u prometu prošla 42 učenika

Na poligonu Doma mladih prezentirana su stečena znanja / Snimio Vedran KARUZA
Na poligonu Doma mladih prezentirana su stečena znanja / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2019. u 14:56 2019-09-17T14:56:59+02:00

Tijekom školske godine pripadnici ove generacije školskih prometnih jedinica (zajedno s prijašnjima), osiguravat će pješačke prijelaze u neposrednoj blizini svojih škola

RIJEKA Na poligonu Doma mladih danas je održana smotra 18. generacije školskih prometnih jedinica, a riječ je o završnom činu realizacije Plana i programa Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije. Tom prilikom podijeljene su iskaznice te su prezentirana i stečena znanja.

G179VK10
Smotra pripadnika školskih prometnih jedinica / Snimio Vedran KARUZA

Tijekom školske godine pripadnici ove generacije školskih prometnih jedinica (zajedno s prijašnjima), osiguravat će pješačke prijelaze u neposrednoj blizini svojih škola.

Obuku koja se provodi u Domu mladih ovog puta je prošlo 42 učenika, inače polaznika osnovnih škola Kozala, Kostrena, Čavle i Turnić.

Ovaj projekt se provodi još od 2001. godine kada je izrađena studija svih pješačkih prijelaza, koji se nalaze u neposrednoj blizini 31 osnovne škole na području županije, a za koje je utvrđeno da su potencijalno opasni za sigurnost učenika.
– Na temelju tih saznanja odlučilo se krenuti u osnivanje školskih prometnih jedinica u svim odabranim osnovnim školama, a ovakvom smišljenom aktivnošću dajemo trajan doprinos sigurnosti u prometu, rekao je tom prilikom tajnik Županijskog savjeta Zdravko Lisac.
Boris Skeledžić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Primorsko-goranske županije na smotri je otkrio da ovakve edukacije daju rezultate - jer više djece stradava kao putnici nego kao pješaci. Prošle godine u prometu je stradalo 20 djece; od toga troje ih je bilo teže ozlijeđeno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu