Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
11. prosinca 2019.
Prasci i vuk te časte

Neka nam plaže budu čiste: U ovim riječkim beach barovima za čašu punu opušaka daju besplatno pivo

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2019. u 20:18 2019-07-30T20:18:00+02:00

RIJEKA Na vijest da su u malom španjolskom mjestu Esteponu pokrenuli akciju po kojoj za svaku čašu punu opušaka na štandovima na plaži daju čašu pive ili drugog osvježavajućeg pića reagirao je riječki ugostitelj Damir Čargonja-Čarli.

On je stoga odlučio pokrenuti eko inicijativu Prasci i Vuk te časte, u organizaciji Kantrida FKK 2020 - Europski kvart kulture. U beach barovima Morski prasac, Prasowski, Empeduja i Morski vuk od danas za svaku skupljenu čašu opušaka ili vrećicu plastičnog smeća dobit će se na šanku čašu piva Tars ili piće po želji.

Kod konobara je moguće potražiti čašu ili vrećicu za smeće.

- Drage Riječanke i Riječani, čuvajmo našu prirodu i more čistu obalu i plažu svi vole. Skupi čik, plastiku i smeće pa dođi na pivu da niz grlo teče. A za naše klince velike i male, fina limunada za vruće ljetne dane. Eko akcija super je fora, na očuvanje okoliša pazit se mora, poručuje.

Za nadati se je da će se ovoj hvalevrijednoj akciji pridružiti i drugi. Neka nam plaže budu čiste! 

Inače, program Kantrida FKK 2020 pokušava potaknuti samostalne inicijative i veću uključenost lokalnih zajednica i pojedinaca u projekt Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture na primjeru kvartova Kantrida i Bivio. Inicijator i voditelj projekta Kantrida FKK 2020 je tvrtka Novi turizam d.o.o.

Kantrida FKK 2020 bit će proglašen Europskim kvartom kulture s programom kojeg definiraju teme poput kulture življenja uz more, rada uz more i sa morem, izgradnja uključive i solidarne zajednice, novih prostora društvenosti u kojim se isperepliću različite kulture življenja, te se potiče multikuluralna razmjena, svijest o održivom razvoju i uređenju riječkih plaža, uključivost i tolerancija, a manifestiraju se kroz širok spektar raznovrsnih aktivnosti od umjetnosti, kulture, aktivzma, ekologije, gastronomije, do sporta i humanitarnog rada.

U sklopu projekta Kantrida FKK 2020 - Europski kvart kulture provodi se program Kultura življenja, koja će na jedinstven način Riječanima i njihovim gostima pružiti priliku da uživaju u čarima ljeta, da se aktivno okušaju u brojnim sportskim i kulinarskim aktivnostima, da se dobro zabave, daju svoj doprinos u očuvanju prirode i da pritom zajedno sa svim sudionicima u projektu ravnopravno sudjeluju u jedinstvenom načinu širenja svijesti o brojnim važnosti očuvanja okoliša. Ova inicijativa je dio programa Kultura življenja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.