Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1n
Sutra: 16° 16° 1n
8. travnja 2020.
Stopostotna potpora

Milijun kuna osigurano za nove investicije u vodoopskrbi u Viškovu, evo što će se graditi

Foto Screenshot
Foto Screenshot
Autor:
Objavljeno: 24. siječanj 2020. u 9:30 2020-01-24T09:30:40+01:00

VIŠKOVO - Za izgradnju vodovodnog ogranka Ronjgi koji je financirala Općina Viškovo u suradnji s Komunalnim društvom Vodovod i kanalizacija, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ViK-u je dodijelila 1.082.446,05 kuna, što predstavlja stopostotni intenzitet potpore.

Naime, vodovodni ogranak Ronjgi prijavljen je za ostvarivanje bespovratne potpore na natječaj za provedbu mjere iz ruralnog razvoja Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Podsjetimo da je vodovodni ogranak Ronjgi u dužini od 630 metara izveden je u rujnu prošle godine.

- Odlukom o dodjeli bespovratne potpore Općini Viškovo, koja sredstva iz naknade za razvoj čuva na posebnom računu ViK-a, oslobodit će se više od milijun kuna za nove investicije u izgradnji vodoopskrbe i hidrantske mreže. Prema novom okvirnom sporazumu s ViK-om, za što se priprema natječaj koji bi trebao biti ugovoren u prvom kvartalu ove godine, Općina Viškovo planira izgradnju desetak novih vodovodnih ogranaka.

To je više od 2 kilometra nove vodovodne mreže koja bi se trebali realizirati tijekom sljedeće dvije godine. Time će Općina Viškovo nastaviti s praksom kontinuirane gradnje vodoopskrbe i hidrantske mreže kao jednim od najvažnijih projekata koji se provodi na području Općine, kaže načelnica Viškova Sanja Udović i ističe da se sustav vodoopskrbe razvija u svim naseljima na području cijele općine te da je cilj dugoročno osigurati dovoljne količine vode namijenjene za potrošnju i protupožarnu zaštitu naselja i ravnomjerni razvoj komunalnog standarda na području cijele općine.

Višegodišnjim ulaganjima, kaže Udović, osiguran je kontinuitet vodoopskrbe te su stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj sustava javne vodoopskrbe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.