Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Župan iznio planove

KOMADINA SE SASTAO S JANICOM KOSTELIĆ Projekt Platak kandidat prema EU fondovima

Zlatko Komadina i Janica Kostelić
Zlatko Komadina i Janica Kostelić
Autor:
Objavljeno: 9. studeni 2017. u 18:12 2017-11-09T18:12:00+01:00

Dogovoreno je da će se ovaj projekt uzeti u razmatranje, a kako je projekt Centra Platak prepoznat i Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020., župan Komadina očekuje i pomoć Ministarstva turizma. Naime, Strategija razvoja turizma predviđa da Centar Platak u konačnici postane »planinski eko resort«, a tu bi kategoriju turizma na području PGŽ-a trebali imati Lokvarsko jezero i područje oko Čabra

PLATAK Platak i ulaganja u sportsku infrastrukturu u Gorskom kotaru bila je tema sastanka primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine s državnom tajnicom za sport Janicom Kostelić.

Župan Komadina iznio je planove Primorsko-goranske županije vezano za razvoj Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak te istaknuo kako je cilj projekta izgraditi sportsko-rekreacijski i turistički centar sa sadržajima koji će omogućiti cjelogodišnje korištenje, promovirati projekt pred domaćim i inozemnim investitorima te privući potencijalne ulagače, kao i kandidirati projekt prema EU  fondovima.

Projekt Platak odabran je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za dobivanje tehničke pomoći za pripremu projekta za financiranje iz fondova Europske unije, za što je sklopljen ugovor te je razrađen obuhvat projekta i izrađena cost benefit analiza.

Župan Komadina podsjetio je kako je u razdoblju od 2013. do 2016. godine iz županijskog proračuna za projekt Platka izdvojeno 26.975.000 kuna, a u 2017. godini planira se uložiti 4.520.000 kuna. No, kazao je Komadina, potrebna su i dodatna ulaganju u sportsku infrastrukturu.

Zbog važnosti projekta za sportsku, ali i turističku ponudu ne samo županije, nego i cijele Hrvatske, s državnom tajnicom Kostelić Komadina je razgovarao o mogućnosti financijske pomoći Hrvatskog središnjeg ureda za sport.

Dogovoreno je da će se ovaj projekt uzeti u razmatranje, a kako je projekt Centra Platak prepoznat i Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020., župan Komadina očekuje i pomoć Ministarstva turizma.

Naime, Strategija razvoja turizma predviđa da Centar Platak u konačnici postane »planinski eko resort«, a tu bi kategoriju turizma na području PGŽ-a trebali imati Lokvarsko jezero i područje oko Čabra.

– Programske aktivnosti provedene kroz višegodišnje ulaganje smjestile su Platak na poziciju sportsko-rekreacijskog centra s nizom sadržaja koji su na raspolaganju za korisnike tijekom cijele godine. Sve veće korištenje sadržaja i sve veća zainteresiranost velikog broja korisnika, kao i zainteresiranost za ulaganja od drugih investitora, opravdala su dosadašnje napore i ulaganja Županije u obnovu i dopunu turističkih, sportskih i rekreacijskih sadržaja te se aktivnosti na projektu nastavljaju dalje, najavio je župan Komadina na sastanku u Hrvatskom središnjem uredu za sport.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.