Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
27. siječnja 2020.
Restoran pod vedrim nebom

foto Gourmet priča na Korzu: Riječki ugostitelji nudili delicije od bakalara i čokolade

Jelo se stojećki, u plastičnim tanjurima i plastičnim beštekom, ali nikome to nije smetalo / Snimio Ivica TOMIĆ
Jelo se stojećki, u plastičnim tanjurima i plastičnim beštekom, ali nikome to nije smetalo / Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2017. u 19:06 2017-12-07T19:06:00+01:00

Nema više, otišlo je svih 30 porcija bakalara na gulaš, morala je odbiti vlasnica riječke konobe Fiume Nena Valenčić sve građane zainteresirane za bakalar na brudet s krumpirom, jer su sve porcije pojedene za petnaest minuta, baš kao i 50 porcija bakalara na gulaš kojom se prvi put na manifestaciji Gourmet priče na Korzu predstavila Primorska konoba, koja ih je u roku od odmah prodala, odnosno podijelila

RIJEKA Dio Riječkoga Korza danas se pretvorio u restoran pod vedrim nebom, u kojemu su svoje delicije od bakalara i čokolade nudili razni riječki ugostitelji.

To je kao da dođete u neki restoran, a u njemu birate hoćete li nešto iz Konobe Blato, Porto Grilla, Restorana Hotela Continental, Botela Marina, Konobe na Kantunu, Konobe Ribica, Restorana gardens, Konobe Fiume i Primorske konobe.... samo što je u riječkom restoranu na otvorenom sve puno jeftinije, a ugostitelji nisu zaradili ni lipu.

Nebo je, zapravo bilo tmurno, ali atmosfera u restoranu na otvorenome popriličnmo topla, zagrijana toplim gulašom od bakalara, bakalarom na dalmatinski, pa na mornarski, ....rižotom od bakalara, a i hladnijim specijalitetima poput bakalara na bijelo i raznih slastica od čokolade.

RI0712TI3

Jelo se stojećki, u plastičnim tanjurima i plastičnim beštekom, ali nikome to nije smetalo, čak ni starijoj populaciji Riječana koja je bila najzainteresiranija za obrok na korzu za samo 10 kuna.  

– Ja ću dvije porcije bakalara na brudet s krumpirom, za doma mi to spakirajte jer mi je sad rano za jesti, tražili su građani.  

– Nema više, otišlo je svih 30 porcija bakalara na gulaš, morala je odbiti vlasnica riječke konobe Fiume Nena Valenčić sve građane zainteresirane za bakalar na brudet s krumpirom, jer su sve porcije pojedene za petnaest minuta, baš kao i 50 porcija bakalara na gulaš kojom se prvi put na manifestaciji Gourmet priče na Korzu predstavila Primorska konoba, koja ih je u roku od odmah prodala, odnosno podijelila.

RI0712TI7

Ali, bilo je tu i drugih specijaliteta – balkalara na bianco na raznim vrstama kruha, pa i onom crnom od sipe, rižota od bakalara.... 

– Slučajno smo tu prolazile i super nam je. Da je ovako barem svaki dan, jeftino je i jako fino, kazale su nam zadovoljne Riječanke Danica Glavić i Marica Tovarović.

RI0712TI6

 

Manifestacija koja je počela danas u 11 i trebala je trajati do 13 sati, završila je  već u 15 do podneva. To najbolje svjedoči o zanimanju Riječana za manifestaciju Gourmet priča na Korzu, koja se već godinama provodi u Rijeci u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i u suradnji s riječkim ugostiteljima.

Svaka sezona ima svoje namirnice, a u prosincu su to bakalar i čokolada. Porcija košta 10 kuna, a sav prihod već tradicionalno se daruje Socijalnoj samoposluzi Rijeka. Sve do 21. prosinca brojni riječki restorani i konobe nudit će specijalitete od bakalara i čokolade. Po pristojnim cijenama. Barem tako kažu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze