Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
26. siječnja 2020.
Potpora Liste za Rijeku

Da bi zaživio projekt multimedijalne knjižnice za djecu s teškoćama u razvoju potrebno još 40 tisuća kuna

Foto ilustracija
Foto ilustracija
Autor:
Objavljeno: 11. prosinac 2018. u 18:44 2018-12-11T18:44:00+01:00

RIJEKA »Ja imam nešto za reći« naziv je projekta multimedijalne knjižnice za koji će se Lista za Rijeku zalagati da uđe u gradski proračun za iduću godinu, a kako je na konferenciji za novinare istaknuo Sandi Basić riječ je samo o jednom od niza prjekata za koji se Lista za Rijeku zalaže. Pojašnjavajući kako se radi o projektu namijenjenom djeci s teškoćama u razvoju Vanja Hauzer iz Udruge Dira istaknula je da bi se kroz projekt prvenstveno pružila pomoć neverbalnoj djeci koja teško svladavaju nastavno gradivo.

– Cilj projekta je otvoriti multimedijalnu knjižnicu, a prvi korak je nabavka opreme koja bi djeci omogućila komunikaciju, dok bi se roditeljima kroz radionice i druge aktivnosti pružila podrška i osposobilo bi ih se za pomoć djeci, naglasila je Hauzer.
Dodajući kako je oprema za potpomognutu komunikaciju skupa Hauzer je kazala da je Udruga već započela s prikupljanjem materijala za buduću knjižnicu, a kroz donacije je nabavljena stručna literatura, kao i audio knjige, međutim nedostaje još 40 tisuća kuna kako bi projekt mogao zaživjeti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu