Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
20. siječnja 2020.
Vrijedno 400.000 kuna

DVD Kastav dobio novo interventno vozilo, zamijenit će Tamić star 40 godina

Novim vozilom znatno je povećana sigurnost u staroj gradskoj jezgri
Novim vozilom znatno je povećana sigurnost u staroj gradskoj jezgri
Autor:
Objavljeno: 20. kolovoz 2019. u 19:05 2019-08-20T19:05:01+02:00

KASTAV - DVD Kastav je bogatiji za novo vatrogasno vozilo za gašenje požara otvorenog prostora i gašenje početnih požara u staroj gradskoj jezgri. Riječ je o terenskom vozilu Ford Ranger koje je, zajedno s nadgradnjom i ugrađenom opremom vrijedno oko 400 tisuća kuna.

Sredstva su osigurali Grad Kastav i DVD Kastav, a vozilo je nabavljeno putem ovlaštenog zastupnika Ford Krainc d.o.o. iz Rijeke, dok je za nadgradnju i opremanje zaslužna kastavska tvrtka Rudno d.o.o.

Zapovjednik DVD-a Kastav, Željko Vozila, ističe da je vozilo namijenjeno gašenju požara otvorenog prostora i opremljeno opremom-armaturama za rad iz hidrantske mreže.

Ugrađen je visokotlačni uređaj za gašenje požara i vitlo sa 100 metara visokotlačne cijevi, ugrađen je spremnik za vodu od 300 litara.

Od sredstava za gašenje ima pjenilo klase A i B, S aparat i CO2 aparat za početno gašenje.

Ovom investicijom znatno je povećana sigurnost u staroj gradskoj jezgri Grada Kastva jer je vozilo opremljeno i pogodno za manje tehničke intervencije poput rezanja stabala, ispumpavanja vode, hvatanja zmija, otvaranja stanova u nuždi...

Uskoro će javnosti biti predstavljene sve mogućnosti novog vatrogasnog vozila, a tada će se i obaviti službena primopredaja vozila između predstavnika Grada Kastva i DVD-a Kastav.

Članovima DVD-a Kastav velika je želja zainteresirati djecu i mlade za svoje aktivnosti u čemu će im zasigurno pomoći i novonabavljeno vatrogasno vozilo.

Novo vozilo Ford Ranger zamijenit će 40 godina staro vozilo TAM 80 T 50 koje se povlači iz voznog parka DVD-a Kastav.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.