Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
27. siječnja 2020.
Nema rješenja

Konji lutalice na turističkoj razglednici Gospića?

Konji lutalice na turističkoj razglednici Gospića?
Konji lutalice na turističkoj razglednici Gospića?
Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2019. u 11:31 2019-07-09T11:31:52+02:00

GOSPIĆ Slučajno ili ne, ali pojačavanjem turističke sezone u okolici Gospića sve su učestalije dojave vozača o konjima lutalicama koji ometaju promet i dovode u opasnost sve koji tuda putuju. Već smo puno puta pisali o neučinkovitosti lokalne policije i lokalne samouprave koji već 20 godina ne mogu riješiti ovaj problem. Dogodilo se mnoštvo prometnih nesreća, stradavali su ljudi, a o štetama na usjevima ne treba niti govoriti. Održani su mnogi sastanci, problem je detektiran i-ništa se nije promijenilo.

Ove scene snimio je jedan naš čitatelj jutros oko 7 sati na cesti preko Ljubova nadomak Gospića. Veće krdo konja  je paslo uz samu cestu i pretrčavalo je. U prvi mah autor ovih fotografija je pomislio da su konji lutalice nečiji doprinos turističkoj ponudi Gospića jer nigdje u Europi ne možete vidjeti ovakve scene. 

Ovakvo bahato ponašanje vlasnika konja traje dulje od 20 godina, točnije od vremena od kada su postali popularni novčani poticaji Ministarstva poljoprivrede. Uz poticaje idu i obaveze vlasnika, ali tko za to mari?!? Ipak živimo u najljepšoj državi na svijetu, ali sa  zakonima koje malo tko provodi. 

Kraju ove storije slobodni smo dati jedan prijedlog. Možda bi bilo dobro na svim prilazima Gospiću staviti jumbo-plakate s natpisima „Dobro došli u Gospić, grad konja“. Turistima bi onda svakako bilo puno jasnije kako to da tijekom vožnje svako malo ugledaju konje lutalice koji su postali zaštitni znak Gospića. Malo sarkazma svakako nije na odmet.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze