Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.

foto SVEČANA DODJELA U STUDENOM Lošinj osvojio titulu Europskog otoka sporta za 2020. godinu

foto: Grad Mali Lošinj
foto: Grad Mali Lošinj
Autor:
Objavljeno: 14. lipanj 2019. u 10:30 2019-06-14T10:30:00+02:00

Gradonačelnica Ana Kučić zahvalila se svim sportskim klubovima, svim ustanovama i pojedincima koji su se uključili u obilježavanje Svjetskog dana sporta.

Lošinj je osvojio titulu Europskog otoka sporta za 2020. godinu, priopćili su iz Ureda gradonačelnice Ane Kučić. Službena potvrda osvajanja titule stigla je nakon što je evaluacijska komisija udruženja ACES Europe boravila na otoku Lošinju od 28. do 30. svibnja, kad je povodom Dana sporta predstavljena cjelokupna sportska ponuda otoka kao i svi sportski klubovi i udruge.

- Naime, za vrijeme boravka komisije na Lošinju dobili su uvid u cjelokupnu sportsku infrastrukturu diljem otoka, a uz terene, ključno je bilo pokazati kako velik broj otočana različitog uzrasta slobodno vrijeme provodi baveći se raznim sportskim aktivnostima. Vrhunac događaja, uz službeno predstavljanje kandidature u Muzeju Apoksiomena, bila je prezentacija svih sportskih klubova i udruga koje se profesionalno ili rekreativno bave sportom održana u sportskoj dvorani na Bočacu, navode iz ureda gradonačelnice.

Gradonačelnica Ana Kučić zahvalila se svim sportskim klubovima, svim ustanovama i pojedincima koji su se uključili u obilježavanje Svjetskog dana sporta.

- Na taj su nam način pomogli u kandidaturi za Europski otok sporta 2020. Osvajanje ove titule odlična je prilika za pozicioniranje i brendiranje cijelog otoka Lošinja kao sportske destinacije, uz lakšu dostupnost značajnih europskih sredstava za daljnja ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu, odnosno izgradnju nove sportske dvorane, nogometnog igrališta, bazena te biciklističkih staza. Naš otok ima dugu sportsku povijest, brojne reprezentativce i prvake u raznim sportovima, svaki taj uspjeh pridonio je osvajanju ove titule, izjavila je gradonačelnica Ana Kučić. 

Vaterpolo

Gian Francesco Lupatelli, predsjednik ACES Europe naglasio je kako udruženje ima čast proglasiti Lošinj Europskim otokom sporta 2020. godine: „Mali Lošinj izvrstan je primjer grada koji pokazuje na koji način sve stanovnike uključiti u bavljenje sportom, te tako aktivno sudjeluje u podizanju kvalitete zdravlja svih stanovnika, njihovoj edukaciji i podizanju samopoštovanja što su osnovni ciljevi udruženja ACES Europe“.

Svečana dodjela priznanja održat će se u studenom ove godine, u Bruxellesu u Europskom parlamentu kada će također biti proglašena Europska prijestolnica sporta za 2023. godinu. Naime, u 2020. godini to će biti Malaga, 2021. godine Lisabon, a 2022. godine Den Haag.

Losinj otok sporta resize

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu