Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
23. siječnja 2020.
Sukobi

VRIJE U ŽIVOM ZIDU Sinčić suspendirao Branimira Bunjca: ''Stranka je u reorganizaciji''

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor: ,
Objavljeno: 4. lipanj 2019. u 18:52 2019-06-04T18:52:00+02:00

"Tihomir Lukanić bit će politički tajnik, Dominik Vuletić bit će međunarodni tajnik, Toni Šunjić bit će novi glavni tajnik, Denis Martinić će biti voditelj ureda u Bruxellesu, a Damjan Vucelić bit će moja zamjena u Saboru dok se ova situacija ne razriješi", rekao je Sinčić.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u utorak je izvijestio da je saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac suspendiran iz stranke jer se nije držao predizborne strategije i dogovora da nitko od saborskih zastupnika ne ide u Europski parlament to jest da se profiliraju i rotiraju novi ljudi. 
»To je bio dogovor, tako je bila složena i lista, tako je rađena kampanja. Međutim, dogodilo se da je kolega Bunjac izigrao taj dogovor. Bunjac sebe vidi u Europskom parlamentu«, rekao je Sinčić na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Živi zid danas je održao press konferenciju na kojoj su govorili o europskim izborima, javlja N1.

"Ideja je da se profiliraju i rotiraju novi ljudi, njih pet. Dogovor je onemogućen, našli smo alternativno rješenje, da do parlamentarnih izbora ja idem u Europski parlament, a nakon toga ćemo vidjeti. Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i očekujem da prepusti mandat meni da ga mogu dati Tihomiru Lukaniću. Zbog takvog ponašanja sam suspendirao Branimira Bunjca, a o njegovoj budućnosti će odlučivati disciplinska komisija", rekao je Ivan Vilibor Sinčić.

Odluka disciplinske komisija stranke može ići u četiri smjera, objasnio je Sinčić, a to su: opomena, zabrana kandidiranja, zabrana imenovanja i isključenje iz stranke.

Sinčić je istaknuo da je stranka u reorganizaciji. 

"Tihomir Lukanić bit će politički tajnik, Dominik Vuletić bit će međunarodni tajnik, Toni Šunjić bit će novi glavni tajnik, Denis Martinić će biti voditelj ureda u Bruxellesu, a Damjan Vucelić bit će moja zamjena u Saboru dok se ova situacija ne razriješi", rekao je Sinčić.

"Jednoglasno smo se dogovorili da Bunjac mora postupiti sukladno predizbornom dogovoru, a to je da prepusti mandat Tihomiru Lukaniću", rekao je Sinčić. 

Suspenzija Branimira Bunjca na snagu stupa sutra.

"Možda još nije dobio informaciju, ali dobit će je u kratkom vremenu", kazao je Sinčić.

Odgovorili su i na novinarsko pitanje je li Lukanić dao ostavku zbog inzistiranja potpredsjednice stranke Vladimire Palfi da Ivan Vilibor Sinčić ide u Europski parlament.

"Ništa nije dalje od istine", kazao je Lukanić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.