Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 6
Sutra: 3° 3° 6
22. siječnja 2020.
Darko Vrdoljak

Upoznajte čovjeka kojeg nazivaju "političkim čudom": Odlučio je napustiti stranku, ali joj i vratiti mandat

Foto privatni album / Facebook
Foto privatni album / Facebook
Autor:
Objavljeno: 29. prosinac 2018. u 14:37 2018-12-29T14:37:15+01:00

Prije njega se na takav potez odlučilo svega nekoliko političara u Hrvatskoj. Jedan od njih je Vladimir Primorac, koji je 1998. vratio mandat HSLS-u, drugi Riječanin Pero Lučin

Zadarski političar Darko Vrdoljak napravio je ovog tjedna potez kakav se rijetko viđa na hrvatskoj političkoj sceni - odlučio je izaći iz matičnog SDP-a, ali je pritom stranci vratio mandat gradskog vijećnika.

Prije njega se na takav potez odlučilo svega nekoliko političara u Hrvatskoj. Jedan od njih je Vladimir Primorac, ugledni sudac i zastupnik HSLS-a koji je 1998., u vrijeme dugotrajnog i bolnog raskola u toj stranci, odlučio povući se iz Sabora i vratiti mandat HSLS-u. Istu je stvar napravio i Riječanin Pero Lučin, koji je, nakon što je HNS prešao na Plenkovićevu stranu, dao ostavku na mjesto vijećnika i vratio stranci mandat. 

– Smatram da bi sve osim vraćanja mandata stranci bilo nekorektno – priznao za Slobodnu Dalmaciju Vrdoljak, koji je bio i član SDP-ova Glavnog odbora. 

U posljednje dvije godine, podsjeća Slobodna, čak 12 saborskih zastupnika izabranih na nekoj od oporbenih lista prešlo je u redove vladajuće većine i pritom rješavalo pitanje zaposlenja bračnih drugova, avansiranja članova obitelji u javnim poduzećima, čak i vlastite sudbine pred pravosuđem. HDZ u Zadru, doduše, ima dovoljno ruku za sigurnu većinu, ali nema dvojbe da je i Vrdoljak, da je ponudio svoje usluge vladajućima u svojem gradu, mogao nešto dobiti zauzvrat. Umjesto toga, on se, ipak odlučio držati moralnih zasada.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.