Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
21. siječnja 2020.
Intervenirali vatrogasci

U Zagrebu se srušio plafon od knaufa na novoj zgradi, ravno pred ulaz u dječji vrtić

Foto Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba
Foto Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba
Autor:
Objavljeno: 20. kolovoz 2019. u 22:50 2019-08-20T22:50:39+02:00

ZAGREB Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba večeras u 20:43 sati primilaje dojavu o padu plafona od knaufa na prolazu prema dječjem vrtiću "Bajka" područni objekt Vrbani III, na adresi Kuzminečka 12.

Na teren je izašlo sedam vatrogasaca s tri vozila. U trenutku pada plafona nikoga nije bilo u prolazu, odnosno nema ozlijeđenih osoba.

- Vraćao sam se iz trgovine i čuo sirene. Doslovno je cijeli kvart odzvanjao. Otišao sam provjeriti i vidio da se radi o novoj zgradi, a krov se srušio u prolazu između vrtića i prostora koji još nema namjenu.

Moja djeca inače idu tamo u vrtić pa nam nije svejedno da se ovako urušavaju nove nastambe. Djeca tamo stalno prolaze. Koliko smo vidjeli, došli su i vatrogasci i policija, rekao je svjedok za 24 sata.

Kako je potvrdila glasnogovornica policijske uprave zagrebačke, radi se o zgradi u izgradnji u kojoj je došlo do urušavanja konstrukcije. 

Dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kontaktirali su građevinsku inspekciju koja će još večeras izaći na teren i napraviti procjenu objekta.

Ukoliko građevinska inspekcija procjeni da je potrebna hitna sanacija kako djeca ne bi bila ugrožena, u dogovoru s ravnateljicom vrtića, djeca će se premjestiti po ostalim područnim objektima vrtića.

Na terenu su djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.