Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
15. studenoga 2019.
Podjele

Thompson otkazao najavljeni koncert na Krbavskom polju: ''Vraćamo se u Čavoglave!''

Foto Tino Juric/PIXSELL
Foto Tino Juric/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2019. u 21:40 2019-07-09T21:40:28+02:00

Popularni pjevač Marko Perković Thompson je prije nekoliko sati i zvanično otkazao koncert najavljen za 5. kolovoza na dijelu Krbavskog polja podno Udbine. Na svom facebook profilu Thompson je napisao:

VRAĆAMO SE U ČAVOGLAVE!

Dragi prijatelji, 
moram Vas obavijestiti da pored velike želje i napora kako bismo ove godine proslavili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja na Krbavskom polju, da taj događaj nismo u mogućnosti organizirati. Zbog velike simbolike kako Krbavskog polja, tako i Dana pobjede tu ideju ćemo realizirati nekom drugom prilikom kada za to smognemo snage.

S obzirom na to da se radi o Krbavskom polju, dakle polju u pravom smislu te riječi, takva organizacija zahtijeva ozbiljne i zahtjevne infrastrukturne radove. Dogovor s obnašateljima dužnosti Županije, gradova i općina u Ličko-senjskoj županiji je bio da oni osiguraju neophodna sredstva kako bi se takva proslava mogla održati. Jasno je da to sve zahtijeva određena financijska sredstva. Više puta je svima naglašeno da ja svoj nastup za tu prigodu poklanjam.

Naime, ja osobno za Dan pobjede niti jedne godine nisam naplatio svoj nastup, pa tako ni ove godine nisam tražio honorar od Ličko-senjske županije niti od bilo koga drugoga. Nije mi jasno zašto tu moju odluku pojedini mediji i političari ne poštivaju i ne cijene, već naprotiv, u javnosti me pokušavaju diskreditirati, stoji između ostaloga u Thompsonovoj poruci.

 

Kao krucijalni razlog ove odluke Thompson spominje  podjele koje su u velikoj mjeri izražene u Ličko-senjskoj županiji pa on ne želi biti nečija izlika za osobne političke neuspjehe. Isto tako ne dopušta pojedincima da svoje političke poene prikupljaju preko njegovih leđa „lažući o mojim navodnim komercijalnim angažmanima“. Stoga će ovogodišnji koncert povodom Dana domovinske zahvalnosti sa Thompsovone strane izostati te novi susret ovim povodom najavljuje za 2020. godine kada koncert vraća u Čavoglave.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.